Agilityhund på lydnadsplan?

Jag kom precis hem från Oxie, där jag och min lilla guldklimp Extra har debuterat i lydnadsklass 2. Jag hade hoppats på att det skulle regna just idag (eftersom det blir så varmt på sommaren när solen är framme) men tyvärr blev det strålande solsken. Nu är klockan tjugo i nio på kvällen och det är 20 grader varmt ute, men jag är nöjd ändå. Extra nollade tyvärr rutan (och där förlorade vi 30 poäng och chansen till ett första pris). Det stod en agilitytunnel bredvid rutan och när jag kommenderar ”rutan”, kan ni ju bara gissa vad Extra gör? Jo, springer in i tunneln. När hon kommer ut ur tunneln kommenderar jag henne igen och hon springer in i tunneln igen, hehe -tokhund! Iallafall, trots detta är jag jättenöjd. Vi samlade ihop 140 poäng som resulterade i ett andra pris och det var utan rutan. Många blev chockade när jag berättade att vi nollade rutan och ändå fick ett andra pris, hade vi däremot satt rutan hade första priset varit i hamn. Attans! Någon klagade till och med till domaren på att agilitytunneln stod där även om de inte hade drabbats med sina hundar. Men jag är glad, Extra jobbade på bra trots värmen och nu vet jag ungefär vart vi ligger (vilket var den största anledningen till att jag startade henne nu i tvåan, just för att veta ungefär vart vi ligger). Det jag kommer satsa på och träna lite mer på är rutan och det fria följet. Jag blev så himla taggad på att starta igen nu efter dagens tävling, just för att jag vet att vi kan klara det.

Våra poäng:

 1. Platsliggning – 10
 2. Frittfölj – 7
 3. Läggande – 8
 4. Inkallning med ställande – 9
 5. Sändande med ställande – 0
 6. Apportering – 7
 7. Fritt hopp över hinder – 7
 8. Fjärrdirrigering – 8
 9. Helhetsintryck – 9

Älskade hund!

6 tankar om “Agilityhund på lydnadsplan?

 1. Tjena

  Då jag gick runt och kollade ”rutorna” la jag märke till att din klass skulle vara bland alla agility-grejerna.
  Jag var jättetacksam att det inte var ”vår” ruta.

  Jag tycker det är skräp att de inte tar bort de grejer som går att lyfta bort. Stegar o andra saker har jag förståelse att de står kvar men bort med resten.

  Jag tycker att du ska vara nöjd med din prestation, även om det är surt, och ta med dig det till nästa tävling så fixar ni ett 1:a pris då.

 2. Grattis.. ni är så duktiga som trots värme och störande agilitygrejor klara av att få så fina poäng.. nästa gång klarar ni de 🙂

  Ha en riktigt härlig sommar
  Lisa & grabbarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s