Anmäld till Sofiero

Oj, blev visst en uppdatering tidigare än berkäknat. 😉 Kom precis hem från en liten runda med Nisse (min fasters hund). Han fick gå lös och jag tränade lite med honom (Vad gör man om man inte har sina egna hundar? Då får man nöja sig med andras ;)). Nisse kan vara lite nonchalant när han går lös. Går runt och luktar och kissar och ”stänger av” lite, kanske typiskt hanhundar. Testade att gömma mig bakom ett stort träd när han gjorde det och i början var han lite tuff och nonchalant och gick runt och kissade men efter en stund undrade han nog: ”var sjutton tog hon vägen?”, det var iallafall så hans ansiktsuttryck såg ut. Plötsligt började han rusa åt ett håll och då kallade jag på honom och sen fick han leta upp mig.

Jag tränade även fria ställande lite och belönade när han stod upp, det är nämligen så att han idag anmäldes till Sofiero där ska jag ställa honom  den 11 september. Det blir hans första (och officiella) utställning någonsin, han kommer att ställas i juniorklass då han inte fyllt 15 månader ännu. Ska bli jättespännande att se hur det går för lille Nissepisse.Vi har ingen aning men han är enligt uppfödaren väldigt lik sin far som är Svensk utställningschampion. Dock var kullen Nisse kommer ifrån ganska små. I dagsläget är Nisse lite rund så det får vi se till att han gått ner till utställningen, aldrig kul när det står ”för fet hund” på bedömningen. Nisse ska ställas på lördagen och golden retriever är på söndagen, funderar på att ställa Extra där men är lite tveksam. Någon som känner till domaren som ska dömma golden på Sofiero i år?

Kollade mailen nyss och såg även att jag fått PM:et till vår nästa lydnadstävling den 14:e augusti. Det är en väldigt liten tävling såg jag och det är totalt 7 stycken anmälda till tävlingen varav två i lydnadsklass 2. Extra och en schäfter. 🙂 Blir lite pirrig bara jag tänker på det..

Lite bilder jag tog på Nisse här om dagen när vi var ute på en ö här i Fjällbacka (Bordercollien/dalmatiner-blandningen heter Tessan).

4 tankar om “Anmäld till Sofiero

  1. Åh… så härligt med Fjällbacka. Var där 1 dag förra sommaren och jag förstår varför du älskar det stället. Så underbart vackert!

    Roligt att du ska till Sofiero! Ska jag med och konstigt nog går alla mina 3 rasgrupper på samma dag, inte ofta det händer precis 😉 dock kmr jag nog bara ställa Caspian, men ska ställa min mosters finska lapphund också!

    Lycka till i 2:an!!! : D

    kramar fr oss

  2. Det är alltid extra spännande att ställa ut en hund första gången och man har ingen aning om hunden verkligen faller domaren i smaken eller åker ut med en 2:a eller liknande.

    Fina bilder på lilla Nisse! Det syns att han växt en hel del sen sist jag såg honom på bild 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s