Publik

Igår kom äntligen min älskade Extra upp till mig. Jag var nästan lite nervös innan jag skulle träffa henne, både jag och hon blev så glada av att se varandra. Men först blev hon nog lite chockad över att det verkligen var matte som stod där och ropade på henne när hon kom ut från bilen. Extra luktar fortfarande väldigt gott efter löpet (det märktes på Nisse kan jag ju säga..) men skönt nog så blöder hon inte längre, och hon är absolut inte villig för parning längre. Hehe, Nisse fick sig en rejäl tillsägelse när han försökte 😉

Idag vaknade jag, Jonathan och Extra upp i vår husvagn runt elva, då gick vi och käkade frukost hos farmor. Det är så skönt för Extra väntar till man går upp utan att gå omkring och gnälla och vilja gå ut, Jakita däremot väcker en redan runt sex-sju och vill gå ut på promenad – det uppskattas inte av en morgontrött matte kan jag ju säga 😀 

Det första träningspasset (efter ett pars veckor semester från träning) tog vi idag. Det blev ett kort och intensivt pass här nere på vår ”gata” på campingen. Vi började med rutan och Jonathan gjorde lite konster med Extra medans jag satt upp konerna. När jag sedan satt ut konerna och hämtade Extra skickade jag henne. Gissa vad hon gör? Det första hon gör är att springa in i rutan, stensäker på vad hon skulle göra. Jag skickar om henne flera gånger från samma håll och det går klockrent. När jag sedan ska testa att skicka från ett annat håll får jag skicka om henne flera gånger för att hon går fel, men helt plötsligt satt hon rutan igen. Klockrent. När Extra väl gjort rätt en gång och fått belöning för det vet hon precis vad hon ska göra så när jag skulle skicka henne andra gången från samma hål sprang hon rätt in i rutan. Jag testade även att skicka henne från ett 3:e håll och det gick på första försöket. Jätteglad blev jag, jag har aldrig kunnat skicka henne från ett håll och sen byta (hon har blivit väldigt förvirrad då) men efter några skick idag gick det. Kanske att poletten trillat ner?  Ska bli kul att träna rutan nästa gång vi tränar, blev en väldigt lyckad rutträning idag.  🙂 Efter rutan var det dax för fjärren. Där verkade allt lite snurrit i Extras lilla huvud, när jag kommenderade henne ”sitt” flyttade hon fram hela tiden (vilket hon inte gjort på länge) så vi avslutade fjärrträningen rätt snabbt med några snygga sittande med rumpan i backen. Två inkallning med ställande körde vi igenom och det gick bra. När jag tränat klart såg jag att vi hade fått publik, alla som bor på ”vår gata” hade gått ut ur sina tält för att titta på oss. Faschinerade över vad man kan göra med en hund kanske? Mycket beröm fick vi av alla grannar, jättekul! Alltid lika kul när folk kommer fram, berömmer och gillar det man gör.

 Vackra, underbara, finaste Extra.

Nu ska jag och Extra till farmor och äta spagetti och köttfärsås. Kram!

6 tankar om “Publik

 1. Alltid kul med nya besökare vågar klottra några ord 🙂
  Himla vackra hundar du har..och fotografen som tar bilderna gör de knappast sämre 😉

  Kul med publik under träningen. Campare har sällan mycket för sig så ögonen dras gärna till en duktig hund.

 2. Va roligt att träningen gick så bra! Hoppas det går lika bra för mig imorrn! 😉 jättekul när folk stannar o tittar, o ännu roligare när de berömmer 🙂
  Mysigt med husvagn, vi hade det undrbart på kusten i jag skulle lätt kunna bo i husvagnen heeeela sommarn! 🙂
  Jättefina bilder, hon ser verkligen ut att vara näpen o söt 😉

 3. Hej på er!
  Förstår att det är härligt att du har dina hundar hos dig igen. Man saknar dom verkligen då man inte har dom där. Har läst att du ska till Sofiero. Känner inte till domaren men…ge det en chans;fast jag förstår att du är tveksam. Det är ju tyvärr som det är med utställningar och du har ju tråkiga erfarenheter 😦
  Du är iallafall otroligt duktig med hundarna och vilka otroligt fina bilder du tar på dem. Så snygga!!!!!!
  Lycka till med dina lydnadsträningar/tävlingar. Det verkar hur kul som helst med det. Att folk tittar på er förstår jag för finns det nåt så kul att titta på som en duktig förare med sin hund som jobbar bra tillsammans med vad det nu än är dom jobbar med. Det är en njutning att se samspelet. Kanska kommer och tittar på er någongång. 🙂
  Ha en fortsatt skön sommar. Nu ska jag vara farmor ett tag (besök av Isabelle). Det är UNDERBART. Vi får se om G & F tycker det är lika kul med en 3-åring *hihihi*
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s