Ex är uppflyttad till trean!

Tack för alla ”lycka till”, det hjälpte nog oss en del idag. Jag var uppe med tuppen idag, närmre bestämt klockan 07.00 när tävlingen i Munkedal skulle börja 10.00. När vi väl kom till Munkedal BK och det var dags för lottning fick vi startnummer 4 av 6 (det hade tydligen kommit in 4 efteranmälningar?) vilket jag tyckte var ett bra startnummer. Platsliggningen gick klockrent och otroligt nog så låg alla hundar helt klockrent i klass 2. Nästan som elithundar, det brukar ju alltid vara någon som reser sig -men inte här inte, inte en enda. Blev lite förvånad när vi skulle återgå till hundarna och inte en enda hund hade rest eller förflyttat sig. Kul! När det blev min tur började allt mindre bra. Direkt när jag sa ”fot” i det fria följet drog Extra åt vänster (farmor satt nämligen där) och fria följet var mer eller mindre katastrofal. Jag tyckte själv att det gick bättre när vi tävlade förra gången (då vi fick ett andra pris pga rutan) men idag fick vi betydligt bättre poäng på nästan alla moment. Alla hundar hade tungorna ner till marken och den 30 gradiga värmen var påfrestande även för oss människor. Jag var helt säker att jag skulle ligga på gränsen till ett första pris eller ett andra pris men tydligen hade jag och farmor räknat helt fel. Det blev ett första pris175 poäng och en andra placering. Vilken överraskning, vilken lättnad, ja.. jag kan ju bara säga fyfasen vad glad jag blev! Vi är uppflyttade till lydnadsklass 3!

 1. Platsliggning – 10
 2. Fritt följ – 6
 3. Läggande – 10
 4. Inkallning med ställande – 10
 5. Sändande med ställande – 10
 6. Apportering – 8
 7. Fritt hopp över hinder – 7
 8. Fjärrdirigering – 9
 9. Helhetsintryck – 9

Ni skulle bara veta hur varmt om hjärtat denna hund ligger mig…

13 tankar om “Ex är uppflyttad till trean!

 1. MEGA GRATTIS!!! Superfina poäng ni fick!!!! Du ska vara riktig nöjd tycker jag:D

  Jag själv säger också att man blir uppflyttad i lydnaden:D Fast man använder ordet uppflyttad mest i brukset, eftersom det heter uppflyttad där 😀

  1:a pris o uppflyttad:D Just med Extra så skulle jag nog köra direkt på 3:an, När man kör LP är det risk att det går troll i saker och man fastnar i klasserna.

  Lycka till i fortsättningen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s