Kaninpest?

 

Två rätt charmiga bilder på mina halvt uttråkade juveler

Idag var det dax för lydnadsgruppen att träffas och träna, jag tyckte det var jättekul att träna igen, både eftersom det var ca 2 månader sedan jag tränade på ”hemmaplan” och 1 månad sedan jag tränade ”på riktigt” (om man räknar från tävlingen, har inte tränat sen dess, om man nu kan se det som träning).  Det har blivit lite klickerträning på stegförflyttningar här hemma de senaste dagarna men inget mer.

Platsen idag gick korrekt, Extra är väldigt säker vad det gäller platsliggning (dold som icke dold spelar ingen roll). Kommer ni ihåg ett tag när jag hade ett himla klydd med platsen? Kommer ihåg hur mycket jag tränade platsliggning, problemet var aldrig att hon kom eller lämnade platsen. Problemet jag hade med henne var att hon satt sig upp, hon rörde aldrig ändan eftersom hon visste att hon skulle stanna kvar – hon trodde nog att det kvittade i vilken position hon var i, bara hon stannade 😉 Nu har jag en stensäker platsliggning vilket känns jättebra. Träning ger färdighet, även när det känns som mest värdelöst. Tänk på det!! 😀

Orkar faktiskt inte skriva så mycket mer idag om dagens träning. Det var ett trevligt träningspass för att sammanfatta det hela. Dock har hon sänkt farten på inkallning eftersom hon väntar på kommandot till ställandet så det får bli ett par raka inkallningar i fortsättningen.

Innan jag avslutar dagens inlägg vill jag bara nämna en grej ang. vildkaniner. Vi har väldigt mycket kaniner på Malmö BK (det vimlar av dem ibland) och idag så hade en hund fått tag på en kanin när vi kom. Ägaren fick tillslut ur kaninen ur munnen på hunden. Hunden som vanligtvis inte springer efter kaniner blev tydligt väldigt intresserad idag, pga att den hade någon sorts kaninpest. Ögonen var bara rosa skinn och  enligt någon ”ploppade” de ut tillslut av pesten. En klubbmedlem sa även att detta inte var smittsamt för hundar utan smittan gick bara mellan kaniner. Lite läskigt. Eftersom kaninen var sjuk och den kunde bara gå på ett ben (hunden hade ju hållt den hårt i munnen) så var det några som fångade in den och tog livet av den. Det enda rätta så att den fick sluta lida, blir dock alltid lika rörd när jag ser djur så sjuka, skadade och svaga. Usch! Stackarn.

Nepp, nu ska jag ta ett varmt och skönt bad för att sedan bädda ner mig i sängen. Är rätt trött faktiskt, jag har nämligen tillbringat natten i Ystad med klassen så speciellt mycket sömn blev det inte inatt.

2 tankar om “Kaninpest?

  1. Usch fy för kaninpest! Stackars kaninerna. Får väl hålla i Fjoffen så han inte får nån sån i munnen 😦
    Fina foton på dina härliga tjejer! <3<3
    ha det gott
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s