Har man en gång sagt nej..

Lite bilder som jag tog på Extra i Fjällbacka med kameran jag lånade. Min kamera är fortfarande på lagning och servicetiden har förlängts tyvärr.

Kom precis hem från brukshundklubben. Idag har jag tränat tillsammans med träningsgruppen. Idag körde vi igenom en och en (alla moment i den klass man är i) och alla fick ge tips och råd. Så jättemycket träning blev det inte. Fria följet vill jag ha mycket bättre än vad det är, så måste börja träna nu hemma innan vi ska ge oss ut på tävlingsplanen igen (fick PM:et idag).

Rutan var osäker idag, de två första skicken sprang hon och ställde sig precis till höger om rutan bredvid de två yttersta konerna, alltså utanför. Det tredje skicket sprang hon jättefint in i rutan och fick beröm, sedan avslutade vi rutträningen efter en lyckad ruta.

Förra gången jag och Extra tränade apporteringen i klass 2 tjuvstartade hon två gånger när jag slängde ut apporten och att jag då sa ”nej” sitter i. Så är det med Extra, hon lär sig snabbt och tar åt sig vid tillsägelser. Idag när jag slängde ut apporten flera gånger så stannade hon kvar (hon hade ju blivit tillsagt att stanna förra gången och att det var fel att springa efter). När jag sedan kommenderade ”apport” var hon ytterst osäker och stod bara och kollade på apporten, någon gång reste hon sig, stannade kvar och kollade på den. När jag märkte att hon var osäker på om hon verkligen gick hämta den eller inte så sa jag ”kom igen då!” med en peppande röst och då sprang hon kvikt ut och hämtade den. Jag förstår själv att det beror på att jag sa till henne vid förra träningspasset eftersom hon aldrig tvekat innan och när hon väl vet helt säkert att hon får hämta den så rusar hon ut och hämtar den. Alltså behövs detta momentet tränas lite så att det blir som vanligt igen, det var ju toppen innan. Något jag också ska träna lite noggranare är fjärren eftersom hon börjat flytta fram lite (det gjorde hon tillexempel på vår förra tävling). Så mina dilemma är att få apporteringen att bli som tidigare (vilket antagligen kommer gå rätt fort), att få henne att ha rumpan på samma ställe under hela fjärrdirigeringen plus att träna på att inte behöva ge DK på första sättandet, rutträningen ska jag även hålla igång och träning på det fria följet hoppas jag även att jag hinner med så att vi får ett bättre fritt följ.

Det var allt för denna gången, på söndag drar min instruktörsutbilning igång igen så det blir en heldag på klubben!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s