Konkurrens om matte

Hemkommen efter 10 timmar på klubben, slutkörd är det rätta ordet.

Klockan 08.00 idag var det dax för instruktörsutbildningen som drog igång igen efter sommaruppehållet (saknade dig där Sanna, stor kram till dig). Det var en trevlig dag med fint väder, sol och blå himmel. Hela dagen har vi ägnat åt att snacka om tävlingslydnad och gått igenom alla lydnadsmomenten som finns i klass 1 och dess regler. Inget som var nytt precis, men fick en del upplysningar ändå.

När utbildningen var slut vid halv fyra kom mamma med Jakita och Extra till klubben. Mamma och Extra satte sig på en bänk så de hade utsikt över hela agilitybanan medan jag tränade agility med Jakita. Hon var taggad som in i bomben och riktigt pepp på agilityplanen. Jakita utstrålar en sån glädje när hon får springa igenom/över/på alla hinder, hon bara lyser! Jätteroligt att se att hon tycker det är så kul. Agility är helt enkelt Jakitas grej -en massa fart och fläkt som passar Jakita utmärkt! Medans jag och Jakita sprang banan flera gånger från alla möjliga håll och kanter satt avundsjuka Extra och skällde vid mamma. Extra brukar annars vara bra passiv, men när matte lämnar henne för någon annan så måste man ju visa att man längtar efter matte, hehe 😉

När jag lämnade över Jakita till mamma var hon trött och varm, hon hade en låååååång tunga kan jag meddela om 😉 Sedan var det Extras tur att få träna lite. Hon var riktigt taggad och vi började med att köra lite agility innan lydnadsträningen.  Snacka om att Extra känner att det blir lite konkurrens om matte när jag tränar med Jakita och hon bara får titta på. Hon tyckte det var skitskoj, flög in i tunnlar (hon bara älskar att springa igenom dem), flög över hinder och var jätteglad för att få ha matte för sig själv. När vi sedan skulle träna lydnad kom mamma och Jakita och satte sig i gräset och tittade på. Tvåans hopp gick kanon idag, för ovanlighetens skull så testade jag även 3:ans hopp (när man slänger över träapporten också) och det gick suveränt. Har aldrig gjort det innan och Extra utförde det hela exemplariskt, älskade hund. Sedan var det den där rutan…..vad ska man säga? Rutan, rutan, rutan. Hon sprang och ställde sig på vänster sida och fattade inte riktigt vart hon skulle. När jag la in belöning bakom rutan gick det jättebra. Det räckte med att jag la in belöning där en gång och skickade henne, sen sprang hon in i rutan hela tiden. Det får nog bli belöning bakom rutan i fortsättningen igen. Apporteringen tränade vi också enskilt, och nu är hon back on track igen på den fronten.  Direkt när jag slängde ut apporten och sa ”apport” sprang hon ut och hämtade den, så det lilla problemet vi hade tog Extra själv hand om verkar det som 😉 Sköööönt!

Nu ska jag inta sängen och se några CSI-avsnitt. Är mer eller mindre utmattad. Efter 10 timmar på klubben drog jag och mamma direkt till Limhamnsfältet med hundarna där de fick springa av sig det sista krutet. Antar att de är lika utmattade som jag…eller iallafall nästan 😉

3 tankar om “Konkurrens om matte

 1. Låter kul med agility och vad kul att Jakita gillar det. Att vara passiv och bara titta på när ”syrran” tränar med matte är en svår prövning. Fritiof brukar också vara helt galen av längtan när han måste vänta…skäller och gräsver stoooooora hål i gräsmattan samt gnagar pinnar. Det ÄR svårt att bara ligga.
  Det låter bra med er lydnadsträning. Lycka till med nästa steg vidare…..det slutar väl med en champion i familjen.
  Ska du till Sofiero? Ställa?

  Själv ska vi snart i spåret på prov igen. Spännande! Nån utställning är inte aktuell,,tyvärr för det är rätt kul.

  Ha det gott
  Kram

 2. Härligt när man hittar det där som verkligen är ens hunds ”grej” o man ser att de fullkomligt älskar det!! Tycker det låter som du var välförtjänt av sängen efter en sån dag 😉 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s