Hundutställning i Sofiero

Idag ringde klockan redan klockan 06.00 och jag vaknade då upp hos min faster i Malmö. Jag skulle nämligen ställa ut hennes norwich terrier Nisse på SKK:s hundutställning i Sofiero slottspark. Kvart över åtta hade vi parkerat bilen på Sofieros parkering och fem över halv åtta befann vi oss på plats vid ring 27 där Nisse skulle ställas. Nisse skulle ställas i juniorklass och bedömningarna började klockan åtta, så lite över åtta var det dax för mig och Nisse och kliva in i utställningsringen. Jag har nästan inte tränat någonting alls med Nisse och eftersom varken jag eller Annelie hade någon som helst aning om hur det skulle gå så hoppades jag på ett första pris. Och det fick vi, sedan blev vi tvåa i konkurrensen (det var bara Nisse och en annan hade som tävlade i konkurrensen) men tyvärr blev det inget HP eller CK. Jag är nöjd med dagens resultat -första gången jag visade en norwich terrier och första gången Nisse klev in i en utställningsring i hela sitt liv. Han skuttade runt rätt mycket och ville helst inte stå still, men träning ger färdighet! Jag och Annelie bestämde att jag ska ställa honom i mars på Malmö internationella, tror det kan gå bra för honom på utställningsfronten. Hans mamma Yatzy ställdes också idag och hon tog sitt andra cert, så hon har ett kvar till championatet. Kanonkul! Nisse har en stamtavla där de flesta hundarna är utställningschampion så tvivlar inte på att han inte skulle kunna bli det 😉 dock behöver engeriknippet lite ringträning.

På hundutställningen köpte jag 3 kg levergodis, en ”godishållare” man sätter fast i byxan (har behövt det jättelänge! Har nämligen fått tvätta mina byxor efter varje hundträning eftersom de stinker köttbulle…hehe, inte så fräscht) och en metallapport! Perfekt, har planerat ett  tag att jag skulle köpa en på Sofiero så att jag och Extra kan träna lite apportering inför klass 3. Extra fick hålla den en stund när vi kom hem vilket inte var några problem (fast ett speciellt hårtgrepp om den har hon inte, haha) medan Jakita tyckte den var gräslig och jätteäcklig. -Varför ska man ha en metallsak i munnen?? Som är så kall och hård?

Nisse, i somras

3 tankar om “Hundutställning i Sofiero

  1. Grattis till ett fint resultat och en väldigt duktig handler!! ❤ Kan väl vara kul att visa en annan ras än golden ibland. Lyckta till vidare önskar jag Nisse ❤ Helt underbar är han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s