Vår bästa tävling

….dock inte poängmässigt!

Har ni någon gång varit jättenöjda över en tävling och tyckt att det känns så jävla bra trots att inte poängen räckte till? Eller har ni känt att ni gjort en jättedålig tävling och ändå fått ett pris långt över förväntan? Så kändes det för mig idag efter dagens lydnadstävling på Lunds BK. Jag var så otroligt glad när jag tävlade, allt gick så bra och Extra hade sån motivation under hela tiden vi var inne och arbetade framför domaren. Hon ville verkligen och vi hade kul inne på planen, det kändes så bra att berömma henne efter momenten eftersom hon gjorde så bra ifrån sig och det kändes som att hon verkligen förtjänade alla klappar och muntligbelöning som hon gick….

Ska vi hoppa till resultatet kanske? 😉 Vi var 20 stycken anmälda till klass 2 varav 17 dök upp. Det var endast 2 stycken som fick första pris,  5 som fick andra pris och hela 10 stycken som fick tredje pris. Vi kom på en 7:e placering utav alla 17 och dagens reslutat blev ett 2:a pris på 140 poäng.

Varför blev det inget första pris om allting gick så bra undrar ni kanske då? Jo, precis som första gången vi tävlade så var det vår ackileshäl som satte stopp för det även den här gången. Rutan. Hade vi klarat den, hade vi ännu en gång fixat ett första pris. Det var den det hängde på även den här gången, störigt värre – men sant. Hade vi fixat rutan på våra två tävlingar vi nu nollat den så hade vårt LP redan varit i hamn. Men nu har vi inte fixat den, så nu kan ni tro att vi ska träna rutan…. Det fungerade jättebra på de senaste träningarna men ”poff” så fungerar det inte på tävling. Extra ställde sig höger om rutan och jag fick inte in henne i den och när jag tillslut fick in henne i den var det försent. Tyvärr tyvärr, men vi kommer igen! 🙂

Dagens domare var väldigt sträng, men bedömde alla lika så han var rättvis. Vilket är huvudsaken! Dock tycker jag att han var väldigt snål med poängen på många av våra moment och jag tycker vi borde fått högre poäng på många utav momenten. Jag vet liksom inte vad vi egentligen fick avdrag för på vissa moment? Och det säger jag inte bara för att det är mig själv jag snackar om, utan det gäller många hundar som tävlade idag och fick många poängs avdrag utan att någon förstod varför. Men men, man ska inte klaga på domaren! Han har säkert sina anledningar 😉 Men jävligt snål med poängen var han iallafall, den saken är klar.

 1. Platsliggning – 10
 2. Fritt följ – 8
 3. Läggande – 8
 4. Inkallning med ställande – 9
 5. Sändande med ställande – 0
 6. Apportering – 8
 7. Fritt hopp över hinder – 6
 8. Fjärrdirigering – 7
 9. Helheltsintryck – 8

Det jag är mest nöjd med idag är Extras trevliga inställning till tävlingen (Inte för att hon inte brukar ha en trevlig inställning. Men idag var hon så glad och visade mycket mer uttålighet & motivation. Tror vi har jobbat upp motivationen en aning!) och vårt fria följ. Detta moment brukar inte vara vår starka sida så jag är mer än nöjd med en 8:a!

Efter tävlingen släppte mamma av mig i Malmö. Jag skulle nämligen hem till min faster, Annelie. Vi skulle ha vårt första ”kurstillfälle” idag (Nisse är min projekthund till instruktörsutbildningen) och han chockade faktiskt mig…Han är inte så tuff som man kan tro om man säger så 😉 Längtar med spänning för att se hur han utvecklas…..

5 tankar om “Vår bästa tävling

 1. Grattis till en bra tävling även om det fattades en del som du säger. Det viktiga är att du är nöjd och att Extra är taggad och tycker det är kul. Det andra är bara att fila på och att det som funkar på träningen också ska funka när det väl är dags för tävling.
  Det är ju levande varelser vi har att göra med så…det är bara att komma igen.

  Ha det gott
  Kram
  ps. skulle vara roligt att se dig tävla

 2. Snart har ni ert LP2 iland ! 🙂
  Men visst är det härligt när man riktigt känner den goda inställningen hos hunden !

  Har också varit med om snåla domare… man bara står och gapar när ett ekipage får ett visst betyg när det borde varit en solklar 10:a :S

  Tittade efter en guldklimp idag, men såg ingen 😉 Ni kanske var där tidigare än oss, men vi lär säkert ses en annan gång 🙂

  Ha det bäst! 😀
  kramar

 3. Visst är det härligt när man går av plan och känner sig så nöjd som du gjorder. Är det inte lite det som det hanlar om. Vi hade också problem med rutan på tävling men inte på träning det var som att det bara inte var meningen. Har du testat och filma på tävling någon gång, oftast så beror det på oss förare att vi gör saker som vi normalt sett inte gör på träning. För övrigt Grattis till en jättefin tävling…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s