Sök-söndag

Tänkte skriva lite om i söndags. En sak som nämligen ingår i instruktörsutbildningen är att besöka en sök/spår/rapport-grupp. Så i söndags besökte jag, Alexandra och Anna en sökgrupp. Jag har ju tränat sök en del på de olika lägrena jag har varit på och har alltid tyckt det var jätteroligt. Och det är det verkligen, ännu roligare var det att se en tävlingsinriktad och kunnig träningsgrupp prata om ämnet. Alla hundarna var jätteduktiga och supertaggade och tyckte det var extra kul att se flatten (man är ju en retriever-lover 😉 ). Sök är någonting jag absolut hade velat träna/tävla, men tyvärr är det så synd att det krävs så mycket tid och helst ett körkort. Sökgruppen tränar varje lördag från klockan 09.00 och ca 5 timmar tror jag. Det är en halv dag. Eftersom man tar en hund i taget och är ute och tränar i princip hela dagen så är det nästan ett måste att ha hunden i bilen under tiden man tränar de andra hundarna. Blev verkligen jättesugen på att gå med i en sökgrupp, men tyvärr går det inte i dagsläget. Tror inte mamma är så sugen på att köra mig 45 minuter ut till en skog runt åtta på morgonen varje lördag.. Men vem vet, kanske blir det när jag tagit körkort och kan sno vår bil 😉

I veckan ska jag även skriva arbetet om sök som ska lämnas in, sen är även det klart – skönt! Nu är det inte långt kvar av utbildningen. Utbildningen jag går är ju en utbildning där man får hålla i alla kurser upp till fortsättningskurs (lydnad I), dock ingår inte valpkursen i denna utbildningen så den kommer jag påbörja så snart den ska komma igång. På tordag ska jag träna lydnad på klubben innan instruktörsutbilningen, kul!

Jakita efter ett sök på rikslägret 2007

2 tankar om “Sök-söndag

  1. Spännande med sök. Jag har inte provat på det men det verkar hur kul som helst.Det finns många roliga saker man kan göra med sina hundar.
    Jag ska börja valpkurs med Kevin snart.Det ska bli kul.Vi tränar kontakt mest nu och klickar. Sen är det ett ansvar att lära honom springa, vara följsam och att kunna stå fint vilket är ett måste när de ska ställas ut.Det är mitt uppdrag från ägaren nu att lära honom stå. Gärna länge…eller så länge han kan. Han är ju bara valp. 🙂 Han stod till jag räknat till 25 idag och det tyckte jag var bra för att vara en liten knatte.
    Synd du inte är valpinstruktör..du hade gärna fått öva på oss :-))
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s