Uppfödarutbildning

Idag har jag varit i sydskånska kennelklubbens lokal i Arlöv. Har varit där många gånger tidigare, bl.a. när jag tävlade junior handling för ett par år sedan och en gång i början av året. Idag var det dax för uppfödarutbildningen igen, efter många månaders mellanrum. Idag stod valpning på schemat och jag antecknade hela 4 sidor medan uppfödarkomiteén pratade. Man tror nog inte att det är så mycket jobb med en valpning som det verkligen är, hur många komplikationer som kan uppstå och vilka beslut man måste ta. Det är mycket jobb, men jädrar vilken häftig känsla det måste vara att få sin helt egna kull på sin tik. Det snackades också om att om man fick för många valpar (det är t.ex. inte ovanligt att en grand danios får 16-18 valpar) så skulle man plocka ut de ”sämsta” valparna och avliva. T.ex. ta bort (avliva) 8 valpar av 18 stycken. Mycket för avelns skull, tikens men även för dig som uppfödare eftersom det kan vara väldigt svårt att hitta hem till alla. I mina ögon lät detta väldigt groteskt, jag förstod helt klart deras resonemang men att ta livet av friska valpar som man själv satt till världen…det hade jag nog aldrig kunnat göra. Usch fy, dessa underbara små liv. Någon sa även att om man inte klarade av detta så skulle man inte bli uppfödare….Hm, aldrig skulle jag kunna åka in till veterinären för att avliva helt friska valpar heller. Det finns inte i min värld. Hur som haver, så höll uppfödarutbildningen på i ca 3 timmar idag. Mycket lärorikt och intressant må jag säga! Idag när jag kom dit så trodde jag att det inte skulle finnas någon där som jag kände, men på parkeringsplatsen utanför lokalen stod Carina och Håkan (från min lydnadsgrupp). Dom blir man inte av med i första taget, haha 😉

Igår var det instruktörsutbildning på klubben igen och vi skulle ha vårt ekipage och vara instruktör för som vi tränade med för två veckor sedan. Mitt ekipage var ju en ung tjej med hennes chokladbruna labbe kille och hennes pojkvän som tittade på. Idag hade vi i uppdrag på utbildningen att berätta och börja lära in ettans (lydnad) apportering. För två veckor sen hann vi gå igenom alla moment i klass 1 och jag gav dem många olika tips på hur dem kunde träna, idag när jag träffade dem tappade jag nästan hakan. Åh, vilken underbar kursare! Man såg ju direkt att dem hade tränat väldigt flitigt på det jag hjälpt dem med -och gud vilken förrändring! Det var så himla kul att se hur mycket det hade hänt på dem två veckorna….Det är ju sånna kursare man vill ha! Kursare som vill och engagerar sig. Vad chockad och glad jag blev över att se dem.

Känner att det är rätt mycket utbildning hit och utbildning dit i bloggen. Men mycket av min vardag består just nu utav det. Som denna veckan så har jag två utbildningar, tre dagar plus lydnadsträning på det. Så det blir en hel del, mina dagar går i ett. Jag har även köpt ett halvårs gymkort på energicenter här i Vellinge så ska börja gymma (tro det eller ej). Mina kompisar, deras föräldrar och andra vuxna tror inte sina öron när de hör att jag ska börja gymma. Haha, men jag klandrar dem inte. Jag är långt ifrån en träningsfantast men känner att jag likabra kan börja nu när jag har en kompis som jag vet kommer dra med mig till gymmet om jag funderar på att skita i det. Har iallafall fått ett personligt träningsschema nu så from imorgon så är det gym och olika pass som gäller för mig ett halvår framöver. Wish me luck, säger jag.

Igår tränade jag även lite lydnad. Kändes jättebra, fortfarande så sätter sig Extra väldigt nära hindret på hopp sitt hopp. Och rutan var väldigt krånlig igår. Tänkte köra med belöning nu hela tiden ute vid rutan, har inte råd med att det börjar krångla -jag menar, vi ska ju snart tävla! Annars finns det inte så mycket att klaga på, fjärren var klockren.

En tanke på “Uppfödarutbildning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s