Vårt mission

Träningen med lydnadsgruppen kändes mer eller mindre bra. Men så kommer vi till rutan. Vårt lilla mission. Idag när vi kommer till rutan var Extra tom i huvudet, fattade först ingenting alls och jag blev irriterad (vilket är förbjudet, jag vet). 😦 När jag skickade henne och hade godis bakom rutan sprang hon in i rutan och när jag skrek ”stanna!” sprang hon och tog godiset utan min tillåtelse. Det känns som att det väntar en hård veckas rutträning för oss, jag börjar få lite smått panik och idag kändes momentet alldeles hopplöst. Ingen kul känsla alls. Jag fick ett tips av Petra i min grupp att ha godiset mitt i rutan istället och bara skicka, låta henne ta godiset, gå dit och berömma, hämta henne och skicka igen. Kanske är det bästa i detta läget, kommer inte kunna ha godis bakom rutan (som jag alltid haft innan) när jag tränar själv nu eftersom hon tar det innan tillåtelse. Och när jag säger till henne, för att hon tar godiset blir farten till rutan genast mycket saktare. Någon som har någon i tips? Ett effektivt sådant söker jag 😉

Annars då? Extra har fått öroninflamation igen så imorgonbitti är det dax för ett besök till Gylle smådjursklinik. Extra har en väldigt trång örongång i ena örat och innan sommaren hade hon också öroninflamation och tyckte inte riktigt örondroppen gjorde att det försvann helt så det kom tillbaka igen. Men nu har jag bett veterinären om en starkare kur denna gången.

Min kamera har, som ni vet, varit på lagning i ca två månader. Det visade sig att det skulle kosta över 2500:- att laga den och min kamera köpte jag ju för tre år sedan så den är inte värd mer än ca 2400:- (Nikon D60).  Både jag och pappa tyckte detta var helt onödiga pengar då den antagligen kommer gå sönder igen då den redan är så välanvänd och ”gammal”, så av min kära far fick jag en alldeles ny systemkamera. Tack pappa! Det blev uppföljaren till D60, alltså D3000. Eftersom jag var nöjd med D60n förrutom att jag ville kunna ta snabbare bilder så valde jag denna. Den tar 3 bilder per sekund vilket är alldeles utmärk när man ska ta action bilder med rörliga motiv. Sen har jag ju även ett annat objektiv som jag använde till min D60 så därför ville jag ha en Nikon igen så jag kunde använda objektivet på den, det är nämligen objektivet som är det viktiga när jag fotograferar hundarna. Min kamera skickades från en annan SIBA butik så de trodde att den skulle komma imorgon, längtar!!! Äntligen kommer jag kunna fotografera igen. Så räkna med massa nytagna bilder i bloggen inom en snar framtid. 😉

3 tankar om “Vårt mission

 1. Vilken snäll pappa Fröken Brandell har! ❤ Dom ska man vara rädda om. 🙂
  Härligt att få se dina fina foto igen. Lycka till med den nya kameran.
  Stackars Extra. Ingen kul med öroninflammationer. Hoppas att hon snart är bra igen och att du får tips om hur du ska träna henne. Tyvärr har jag inga sån att komma med. 😉

  Ha det gott och en trevlig helg
  Kram

 2. Tjena

  Ja RUTAN är ett riktigt skitmoment. Har tragglat den x-gånger med Clara. Det är ju viktigt att hon ”hittar” rutan och då är godiset bakom rutan bra. Både visa o inte visa godiset. Men fortsättningen är ju att du vill ha din hund MITT I RUTAN och då är det viktigt att du både lägger saker då hunden ser det och när hunden inte ser det.
  Vid tävling ska hunden ha ”målbilden” att det ligger ngt i rutan och skyndar sig dit fastän det inte finns ngt där. Sen får du ”testa av” utan godis i rutan lite tävlingsmässigt. Bara att mala på.

  Va kul med ny kamera. Bättre att lägga pengarna på en ny än laga gammalt. Tekniken springer iväg så fort så.

  Lycka till framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s