Allmänlydnadspasset

Idag har vi gått igenom allmänlydnadspasset med instruktörsutbildningen. Vi gjorde det med alla hundar till oss blivande instruktörer och Extra skötte sig galant. Inga problem här inte! Nu är det inte alls mycket kvar av utbildningen, bara ett fåstaka grejer kvar! På tisdag ska vi träffas igen för att redovisa om våra arbeten om olika bruksgrenar, jag ska redovisa om sök.

Efter utbildningen tränade jag och Sanna på klubben. Fjärren, platsen, läggande under gång är klockrent. Det fria följet har även blivit sååå mycket bättre än vad det var innan, tack vara klicker (rekommenderas starkt!) och det finns ingenting jag kan klaga på egentligen. Jo möjligtvis att Extra sätter sig så nära hopphindret när jag kommenderar hopp, så nära att hon nästan slår i när hon hoppar tillbaka (detta har hänt på tävling). Idag började jag köra med belöning mitt i rutan. Då skickar jag henne och låter henne ta det utan att jag kommenderar stå, förmodligen kommer det bli denna träningen i fortsättningen. Så är det bara att hoppas att det ger resultat. Återkommer när vi tränat mer på detta.

För övrigt så träffade jag mitt ekipage till projektarbetet (Nisse och Annelie) igår. Vi håller på att lära Nisse att stanna kvar, för att sedan lära honom inkallning och ingång. Det går framåt och Nisse är en härlig filur. Denna kväll har bestått mycket av att skriva arbeten. Jag har skrivit min träningsdagbok för Annelie och Nisse samtidigt som jag har skrivit mitt sök-arbete.

I fredags var vi hos veterinären med Extra och som jag visste har hon öroninflamation, så nu får hon örondroppar. Jakita håller dock på att slicka rent öronen på Extra hela tiden (vilket ökar infektionsrisken hela tiden) vilket är lite jobbigt då hon inte får det. Extra tycker givetvis detta är jätteskönt så hon låter mer än gärna Jakita slicka i dem……

Mina dagar är rätt fullspäckade och jag har sällan dagar där jag inte planerat något. Jag går även upp tidigt många helger så det tar på krafterna, imorgon har jag sovmorgon till 10.00 – skönt! I slutet på oktober ska jag hålla min första kurs, en valpkurs tillsammans med Sanna. Det ska bli jättekul och vi ser fram emot det jättemycket. Jag och Sanna började ju träna hund tillsammans när vi var 9 år och har hängt ihop sedan dess och tränar och tävlar tillsammans. Det är ett stort plus att ha en sån hundvän 😉

3 tankar om “Allmänlydnadspasset

 1. Vilken flitig tjej du är! Du är beundransvärd. Hur orkar du? 😉 Fast det är väl så när man är ung…det finns ork i massor. *minns hur det var* 🙂 Det är värre med ”gamla tanter”
  Kul att du och din vän ska hålla valpkurs! Synd man inte ska gå den.Tror att du blir en riktigt duktig instruktör! Lycka till med ditt hunderi!
  Önskar dig en bra vecka
  Kram

 2. Hej Johanna!

  Grattis till din nya kamera, ser fram emot nya bilder på dina gyllene vänner;) Vad har du för objektiv till den? Hoppas allt är bra med er!

  /Linn

 3. Det är rätt roligt att läsa det du skriver om Extra ibland, då det är mycket som är sammanträffande med Jakkho XD
  Har tänkt på det många gånger… Kommer dock inte ihåg alla saker nu, men det har mycket med träningen att göra iaf. T.ex som nu. Jakkho är precis som Extra på hoppet ( eller var, kanske jag ska säga. Tränar ju inte m honom så mycket längre )och det fria följet blev aldrig så bra som med klicker 🙂 Men det som nästen skrämde mig var att på bådas debut i lydnaden kom dom 2:a med snarlika poäng (skilde 0.5p) och samma plac. Och precis som Extra har han blivit plac som 2:a med 172.5 p. Hahah, som det kan bli XD

  Häftigt att hålla valpkurs ! Vi önskar er lycka till med det ! Det blir nog med all säkerhet, en rolig erfarenhet 😀

  Kramar fr oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s