Skam den som ger sig!

Dagen har jag tillbringat i Sjöbo, där jag har tävlat lydnad. Det började dåligt redan från början. Jag drog startnummer 3 och stod och tittade på hund nummer 1. Jag tänkte att när hund 2 börjar tävla tar jag ut Extra och värmer upp. Det visade sig att hund nummer 1 hade brytit och att det alltså var nummer 2. Så när hunden var klar skrek tävlingsledaren på ekipage 3 och jag fick springa till bilen och hämta Extra. Jag hann inte heller ta på henne något koppel så lös sprang jag med Extra ut på planen. När vi väl började gå det fria följet var det jordhögar (antagligen från grävlingar?) överallt och Extra var jätte ofokuserad. Hon luktade jättemycket, släppte positionen, vek ut på sittandena och var totalt omotiverad. -Inte konstigt med en så stressad matte i och för sig. Extra är en hund som aldrig ”skiter” i ett moment för att hon har en ”dålig dag” utan hon gör alltid vad man säger till henne. Så när jag skriver att det gick dåligt för oss menar jag inte att vi nollade varje moment (för hittills har Extra aldrig nollat mer än ett moment tror jag) utan det enda hänger på motivationen när vi tävlar, för Extra är en hund som aldrig skulle totalignorera mig och strunta i vad jag sa.

Ni undrar då säkert hur rutan gick? Jag skickade henne och hon ställde sig helt klockrent i rutan. När det gått ett par sekunder (innan tävlingsledaren hann säga till mig att hämta hunden) började Extra gå runt och lukta efter köttbullen (som inte fanns där). Detta resulterade i ett dubbelkommando och ett himla massa nosande. MEN:hon gick in i rutan & vi fick poäng.

Något som jag blev väldigt förvånad över idag var vårt ställande under gång. Det brukar alltid gå jättebra men idag hade hon en fart som en greyhound och stannade inte vid mitt första kommando. Jag fick ge dubbelkommando och hon stannade, nästan precis framför mig. Jag vet nog dock vad som ligger bakom detta, det händer ihop med träningen i förrgår.

Men trots allt är jag nöjd (för att vara vår sämsta tävling). Det blev ett andra pris på 152 poäng och en 8 placering utav 15. Fattar inte hur det kunde gå så ”bra” när det gick så dåligt? Bara 8 poäng ifrån ett första pris, och domaren gav ändå inte bort poäng. Så ni må tro att jag var chockad när jag fick över 150 poäng….jag som räknade med 120-130. Haha, så kan det vara. Så blev himla nöjd över poängen när allt kändes så dåligt. Nästa tävling hoppas jag på en mer motiverad hund! -Och en mer observant matte

Men ni må tro att vi ska på de igen 😉 Skam den som ger sig!! Som en del säger: ”Att ta ett första pris en gång i varje klass är ingen större utmaning. Men att göra det flera gånger, det är en större!”

Dagens poäng:

 1. Platsliggning – 10
 2. Frittfölj – 6
 3. Läggande – 9
 4. Inkallning med ställande – 6
 5. Sändande med ställande – 6
 6. Apportering – 7
 7. Fritt hopp över hinder – 10
 8. Fjärrdirigering – 7
 9. Helhetsintryck – 7

4 tankar om “Skam den som ger sig!

 1. Det här var väl hur bra som helst med tanke på den start ni fick. Att plötsligt inse att man ska in och tävla utan att ha följt sina rutiner med uppvärmning osv. blir ju en sån stress. Det är bra ,,,bara på det igen. Som förra gången Fritiof och jag spårade när han plötsligt drog efter levande vilt och vi fick ett tredje pris. Kändes inte så kul precis och jag var på väg att slänga in handduken och aldrig göra om det igen…men som sagt. Att få en etta/första pris är lätt men att upprepa det….då krävs det lite. Bra att du ser det som var positivt. Ja man kan inte lyckas jämt även om man så gärna vill det. Så imorgon ger vi oss på ett spårprov igen.

  Kan ge dig tips om bra viltspårträning/kurser hos JIN. Se mina länkar!!

  Ha det bäst
  Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s