Hunduppfödarutbildnings diplom

Igår tillbringade jag ca tre timmar i Sydskånska kennelklubbens lokal i Arlöv. Det var nämligen dax för den sista delen i uppfödarutbildningen inom parning & valpning. Jag fick ett jätteuppskattat dagsschema som man kan använda till hjälp när valparna kommit. Det står precis vad man ska tänka på de olika veckorna (dagarna), när man ska avmaska, vaccinera, vilka problem som kan uppkomma de olika veckorna, hur många gånger om dagen de ska få mat, hur mycket tiken måste vara hos valparna osv. Ett sånt borde varje nybörjare ha till hands. Rekommenderar verkligen att alla som tänkt ta en kull valpar på sin tik går utbildningen, det är så mycket som kan uppkomma och som man måste tänka på -mer än vad man tror. Hur som helst så har jag nu avklarat denna delen av utbildningen. Där ingick allt från parning, dräktighet, valpning och valpens 8 levnadsveckor. Är jätteglad att jag gått utbildningen eftersom det varit väldigt lärorikt. Lyssna, lära och ta del av andras problem som har uppkommit och fått reda på vilka lösningar som finns, hur man ska åtgärda olika problem om de skulle uppkomma osv.

Tack alla ni som hjälpt till med frågan ang. sidan. Vad jag kan bedömma så är det bilderna som gör så att sidan blir seg eftersom de är i så stort format, så förstår om vissa har haft problem med att komma in på sidan. Jag ska i fortsättningen göra bilderna lite mindre innan dem kommer in i bloggen så får vi hoppas att det hjälper 🙂

2 tankar om “Hunduppfödarutbildnings diplom

  1. Snyggt diplom du fått! 🙂 Låter väldigt kul och intressant med all kunskap du fått. Då vet du hur det ska gå till när du en gång ska ta valpar på din tik. Ska bli kul att följa dig i framtiden och se vad det ska bli av Fröken Brandell 😉
    Hoppas allt är bra med dig annars.
    Ha det bäst
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s