Vår första kurs

Extra som valp 😉

Idag var det kursstart för min och Sannas kurs, en valpkurs med 8 kursdeltagare (ganska lagom tycker jag). Vi var väldigt nervösa i början (det var ju vår första kurs någonsin!) men allt gick jättebra. Idag hade vi teori i början av kursen där vi berättade om oss själva, regler på klubben, om ledarskap, tog närvaron, kollade vaccination osv.

Sedan gick vi ut och tränade i en timme. Vi började med att kursdeltagarna fick gå slalom mellan varandra och avslutade även med det. Jag visade kursdeltagarna hur man lärde in sitt (vilket de flesta redan kunde) och sedan ligg. Ligg var lite svårare eftersom många av hundarna inte ville lägga sig i det blöta/kalla gräset osv. Medan jag gick runt och hjälpte deltagarna med sitt & ligg tog Sanna ett ekipage i taget och övade inkallning. Vilket också gick jättebra! När vi tränat klart utomhus gick vi in igen och pratade lite om kurstillfället och så gav vi dem läxa till nästa gång. Det känns som att man lärt känna kursdeltagarna ganska bra redan nu efter bara första tillfället. När vi kom in efter träningspasset kändes det mycket mindre nervöst att stå framför en grupp människor och prata, man hade liksom fått respons på något sätt.

Både jag och Sanna är mycket glada och fick en mycket positiv energi av alla kursdeltagare. De var så framåt och hade så många frågor, så himla kul med så engagerade människor!! Detta kommer bli jätteroligt och lärorikt, ser redan fram emot nästa gång. Dessutom är jag jätteglad över att det just är Sanna jag håller kursen med, det var tillsammans med henne jag upptäckte hundsportsvärlden, vi känner varandra så bra och har fram för allt samma syn på hundträning.

7 tankar om “Vår första kurs

  1. Hej!

    Va roligt att du börjat hålla kurs och förstår att de är extra skoj att hålla den ihop med en bästa vän.. kan tro att deltagarna får bästa hjälpen med dig som instruktör.

    Åh vilken liten söt Extra på bilden
    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s