En bra start

Nu när allt julstök är över vill vi ha vår. Tror det är fler än jag och Extra som saknar dem där svalkande doppen. Bilden är tagen i somras. Obs det är självklart Copyright på alla bilder på min hemsida.

Idag var jag på klubben första gången, detta året! 🙂 Jag skulle nämligen träna med lydnadsgruppen. Det var hur länge sen som helst som jag tränade, rättare sagt över två månader sedan. Det var över 2 månader sedan jag tävlade senast och det var innan det. Det var väldigt kallt ute. Efter ett långt uppehåll är jag nöjd med Extras insats, det enda jag ville var att hon tyckte det var kul och var motiverad och det var hon idag. Det märktes att hon tyckte det var toppen, så fort ett litet ord kröp ut ur min mun reagerade hon som en blixt och var snabbt vid min sida. I början körde vi en litet halvflummigt frittfölj, hon har tappat väldigt mycket i positionen. Både när vi går och i halterna. Hon sätter sig snett i halterna och i gående så går hon alldeles för långt fram, men det brydde jag mig inte om idag. Jag rättade henne i halterna (hon får såklart ingen belöning för snea sittande) men jag la ingen energi på det andra. När vi gjorde språng marsch tyckte hon det var superskoj och sprang jättefint bredvid mig samtidigt som hon var kvick på att sätta sig när jag stannade. Vi tränade även lite på apportering med extern belöning, det är väldigt knepigt nu i början eftersom hon tittade på skålen varje gång jag sa apport, så jag fick knuffa henne utåt lite och då kom hon med apporten. Det tar nog tid innan hon riktigt förstår vad det innebär men det blir spännande att se om det ger resultat. Jag har ju bara kört med externbelöning ett fåtal ggr, tillexempel bakom henne på fjärren och  inkallningen med ställande men inte med mer än så. Tänkte börja länka ihop flera moment sen. Vi körde rutan en gång och det gick långt över förväntan, LÅNGT menar jag då. Jag tänkte bara testa för skojs skull eftersom jag antog att hon inte fattade ett skit, men så var inte fallet. Jag fick ge ett dubbelkommando men efter det sprang hon in i rutan med dunderfart. Eftersom hon sprang så snabbt kommenderade jag henne lite för snabbt men hon hamnade ändå nästan mitt i rutan. Jag var så nöjd, jag underskattade henne faktiskt i detta moment. Jag tränade även lite på fjärren och vad ska man säga? Hon var jätteduktig. Hon kommer ihåg…trots allt 😉 Hopp sitt hopp var också fint, inte korrekt -men hon klarade det fint.

Det kändes faktiskt väldigt bra att bara träna idag, det var länge sen jag bara tränade utan något krav och det kändes faktiskt himla bra. Jag har ingen aning om när vi ska tävla igen. Men både jag och Extra uppskattade detta träningspass, det var huvudsaken. Det var så kul att se henne som idag igen, hon var nog ganska slutkörd i slutet på förra året. Vi behövde semester helt enkelt.

Här hemma har snön smällt bort och man kan se nästan hela gräsmattor nu, dock är det fortfarande väldigt kallt. Idag med träningsgruppen bestämde vi oss för att skjuta upp starten på träningen till den 17 februari. Det känns bra. Tror det kan vara bra för Extra att hon bara fick ”känna på det” lite idag och istället vänta ett par veckor till innan träningen drar igång på riktigt igen. En mjukstart liksom.

3 tankar om “En bra start

 1. Tjena
  Kul att läsa att ni mä kommit igång.
  Lite fel o annat får Clara o jag mä då vi kör igång efter ett långt uppehåll.
  Fortsätt bara så kommer det att gå bra o tävlingarna börjar ju snart.

  Lycka till nu så ses vi på tävlingarna.

  Björn o Clara

 2. Visst är det härligt att se gräsmattorna igen och lusten att träna hunden kommer som ett brev på posten. Kul att Extra var taggad att träna. Lycka till med vidare lydnadsträning och tävling. Ni är jätteduktiga. Jag ska börja kurs igen med Kevin och sen blir det spårkurser i vår och ev. jaktgrundlydnad samt en massa utställningsträning med vår piraya! 😉
  Kul när man känner sig inspirerad igen och det är nog bra att ha ett litet träningsuppehåll ibland och bara vara.
  Ha en trevlig helg
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s