Risavkok

Hej allihopa! Hoppas att allt är väl med er. Med oss är det bra, alla förutom Extra. De senaste dagarna har Extra bajsat inne varannan dag nästan. Det bara rinner ut ur henne och är ganska slemmigt. Ingen vacker syn alls så att säga. Det är så synd om Extra eftersom hon uppenbarligen inte hinner att ”säga till” innan det kommer. Igår när vi åt så galopperade hon plötsligt ut i vardagsrummet, jag trodde att hon hittade på något hyss så gick dit och kollade. Men då stod bara Extra där och kollade, efter maten märkte jag att Extra hade bajsat i vardagsrummet och då förstod jag att hon inte kunde hålla sig. Det är nästan som när ett barn kissar/bajsar på sig. Stackarn! Hon har inte fått mat på 1,5 dygn så nu ikväll fick hon första målet. Inget godare än risavkok. Extra sneglade ledsamt på Jakitas foderpullor när jag ställde ner en skål med vätska till henne. Ska jag dricka det där? Jag vill också ha riktig mat, matte. Jag la ner några få pullor i Extras vätskefyllda skål som resulterade i att hon försökte äta dem. Men de gick inte så bra med tanke på att de flöt runt i skålen. Extra förstod ganska snabbt att hon var tvungen till att dricka upp den där skumma vätskan innan hon kom åt pullerna. Sagt & gjort. Imorgonbitti serveras det ris till frukost för Extras del. Hennes mage behöver nog vila, hoppas att det är botemedlet. Tycker så synd om henne, så fort man går ner till köket kommer hon och kollar ängsligt med den där hungriga blicken. Det är svårt att inte tycka synd om henne.

Till något helt annat, jag har nu bara ett ”kurstillfälle” kvar med min projekthund, Nisse. Det är så kul att se hur han utvecklats under vår träning. Annelie har verkligen fått en mer uppmärksam och arbetsvillig hund än när vi började träna. Så kul att se ett sånt märkbart resultat! Momentet sitter även bra nu (inkallning med störning). Från början visste han inte vad hit betydde. Men nu vet han bättre -hit betyder att man ska springa till matte så fort man kan och gå runt om henne för att sedan sätta sig på hennes vänstra sida. Positionen är nog den han behöver mest träning på, vill gärna vika ut en hel del så att han ser Annelie (typiskt för småhundar eftersom de inte kan se sin förare ordentligt när de sitter bredvid). Människor, barn och ljud har Nisse inga problem med när det gäller störning. Däremot är hundar en lite större störning, dock blev jag ändå imponerad när jag & Annelie tränade Nisse nere på Limhamnsfältet förra gången. Han löd bättre än vad jag förväntat mig bland andra hundar. Innan vi började träna Nisse berättade Annelie att Nisse kunde springa en bra bit ifrån henne, men nu håller han sig närmre tack vare vår träning. Kul! Tänk att endast 7 träningspass kan ha gett så fina resultat och även påverkat vardagen till det bättre!

6 tankar om “Risavkok

  1. Hoppas att hon är bättre i magen nu stackars Extra! Inget vidare när de blirr så dåliga. Gilbert har haft mycket besvär med sin mage tidigare men den klarar sig bättre nu *peppar, peppar* Jag har gett honom Canicur eller Diarsanyl ibland när det varit jobbigt. Funkar bra och hjälper fint.
    Kram

  2. Stackars lilla Extra.. ont i magen och ingen mat 😦 de är ju så jobbigt att se dom där ledsna bedjande ögonen när dom undra varför får inte jag någon mat.. hoppas hon blir bra snart igen, har inte haft dåliga magar på mina hundar på dom sista 7 åren.. sedan jag började med att ge dom färskfoder, bättre mat finns inte
    Krya på dig nu Extra!

    Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s