Det börjar närma sig slutet…

På både instruktörsutbildningen och golden retrieverklubbens uppfödarutbildning! På söndag har jag min eximination i instruktörsutbildningen och då ska domare bedöma mitt projektarbete och godkänna mig som instruktör i Svenska brukshundklubben. Nervöst!! Denna utbildningen har ju hållt på i drygt ett år så ser verkligen fram emot att äntligen (förhoppningsvis) få min instruktörs titel inom valp, unghund och allmänlydnad. Har ju hållt en valpkurs tillsammans med Sanna innan, vilket var jättekul. Dock frös vi nästan ihjäl ute på brukshundklubben i och med den kyliga vintern vi hade i år. Ser fram emot att hålla en kurs någon gång på sensommaren, så underbart! Gällande mitt projektarbete så har mitt ekipages matte blivit sjuk så idag fick jag låna Nisse och filma vad vi lärt honom. Min syster fick agera hundförare, men vad gör man… så gott det går helt enkelt! Spelade både in när Mikaela agerade hundförare samt jag, sen hämtade jag Extra som störning. Har inte kollat på videorna än men hoppas de blir användbart material till på söndag. 😉

Uppfödarutbildningen med goldenklubben börjar också lida mot sitt slut…nästa tisdag är sista gången och då blir det praktiskt. Kul tycker jag! Sen utöver utbildningen så måste man skicka in en blankett (den här: http://goldenklubben.se/golden/wp-content/Blanketter/Intyg_Uppfödarutbildning.pdf) om att man bevistat en officiell utställning, mh, jaktprov samt funktionsbeskrivning. Har ju ställt ut en hel del i mina dar (ställde ju ut för första gången när jag var 11 år gammal!) och mh har jag både gått själv och tittat på. Däremot har jag aldrig tittat på ett officiellt jaktprov eller funktionsbeskrivning. Men eftersom man måste ha underskrifter så antar jag att man måste bevista alla dessa fyra igen – även om man gjort det innan. Förutom blanketten så ska man även göra ett litet prov som man måste få godkänt på innan man får ett godkännande för valphänvisning! Ojoj… Så även om själva utbildningen är klar snart så känns den ändå långt ifrån klar på något sätt.

Vad har annars hänt? För några veckor sedan var det TS-tävling på klubben. Jag bröt. Extra var hur duktig som helst innan och efter ”tävlingen” men inne i ringen är hon katastrof. Platsen gick ju som vanligt kanon, men sen gick det bara utför och jag är inte den som håller minen genom ett helt ”program” längre utan jag känner att om Extra har den inställningen är det lika bra att lägga ner. För då påverkar det mig så att jag blir irriterad och vresig, och det märker ju Extra snabbt. Dessutom tillför inte det våran relation något när det är på det viset, snarare tvärtom. Jag känner även att jag blir ännu mer nervös för varje gång jag ska in och ”tävla” lydnad med Extra för att jag oroar mig för att hon ska vara som hon varit på alldeles för många lydnadstävlingar på sistone. Oengagerad och ignorant med en dålig inställning och attityd. Jättetråkigt faktiskt!! 😦 Jag vet inte riktigt vad det är, om det är mina nerver eller att hon vet att jag inte kan säga ifrån eller belöna på lydnadsplanen? Eller är hon kanske ingen tävlingshund? Har svårt att lista ut vart problemet ligger själv…hon gör liksom allt så bra annars, på träning var det än är. Skummbanan! Nu ska jag hoppa i säng. Kram på er alla.

Fina Jakita, förra sommaren

4 tankar om “Det börjar närma sig slutet…

 1. Jobbigt när Extra blir så där. Kanske för att du blir stressad som hon reagerar så där. Inte lätt att hålla sig kall när det börjar strula. Själv blir jag som du..lite stressad och nervös och som sagt, DÅ blir det ju inte alls bra. 🙂
  Ja vi får väl åka runt till lite olika ställe för att samla autografer. Tänker göra både funktionsbeskrivning och menatlbeskrivning på Kevin så då kan jag väl få en kråka på pappret. Kanske vi kan ta till ett jaktprov tillsammans någongång. Kan ju kolla SSRK:s sida och se om där ska vara något.
  Ha det gott och LYCKA TILL på examinationen. Det kommer att gå fint!!
  Kram

 2. Jag tror Du bara ska kunna kopiera t ex en ”utställningskritiks-lapp” som Du har efter att ha ställt ut din hund och sedan skicka med den. Likadant med MH.

  Lycka till, hoppas Du blir godkänd!

 3. Som Matilda skriver , jag själv behövde bara kopiera MH o utställning lapparna och skicka med. Gå in på SSRK där står när jaktproven är , ni får ringa o lyssna vart det är någonstans sen för dom lämnar inte ut på nätet vart provet ska vara 😉 Om funktionsbeskrivningen gå in på GRK hemsida och titta in på funktionsbeskrivning där står dom som annordnas 😉

  Om Extra
  är svårt jag känner inte Extra så , jag vet inte, men du har själv skrivit dom som jag också tänkte på när jag läste. Tror inte att det är att du inte kan säga ifrån. Ändå gånger som jag säger ifrån till mina hundar är när dom verkligen leker med apporterna tex . När dom gör fel mm så försöker jag istället att ändra så dom är säkra på momentet hi hi känner jag att jag kanske snurrar till det 😉

  Men däremot att hon vet att det kommer ingen belöning , det kan det vara, likaså nerver på dig och som du skrev hon kanske inte är en tävlings hund.

  Min Troja är det inte, hon tycker inte att det är kul o tävla med alla krav som ställs i sammanband med just tävlingar från min sida.

  Men hundar är så olika som sagt känner inte Extra så jag vet inte. Du får sätta dig ner o fundera och även ut o testa. Kör en annan tävlings gren tex bruks spår, både arbete i skogen och arbete på planen kanske är något ? Där blir inte lydnaden så intensiv. Viltspår mm

  Lycka till med utbildningarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s