Sommaren är kort, det mesta regnar bort

Ja, det kan man verkligen säga om denna sommaren (i Sverige), känns som det varit mer dåligt väder än många andra somrar. Jag har hunnit med två utlandsresor sedan jag bloggade förra gången. Båda till Grekland, en på två veckor till Kefalonia (som jag skrev om här i bloggen) och en till Rhodos i en vecka. Kefalonia var en riktig s.k ”chillsemester” medan det var fullt ös på Rhodos. Både ställena rekommenderas starkt, dock tyckte jag Kefalonia helt klart var vackrast. Väldigt orört, mindre turister och perfekt för barnfamiljer! Hur som helst, jag har flängt runt mest hela sommaren. Har jag inte varit hemma, har jag varit utomlands eller i Fjällbacka. Jag har dock haft ångest över att jag inte hunnit spendera så mycket tid i Fjällbacka som jag velat, vilket känns väldigt väldigt tråkigt. Dock fick vi ett par riktigt goa dagar däruppe i slutet av sommaren så det var till en tröst. När jag tittar tillbaka på videoklipp och bilder från Fjällis längtar jag ihjäl mig till nästa sommar!! Mitt lilla paradis. Iallafall, nu har skolan rullat igång och allt vad det innebär. Ganska skönt att få lite rutiner i livet igen.

Hundarna då? Dem fäller som in i bomben här hemma, sommarpälsen rycker och vinterpälsen ska på! Precis som det ska vara. Hundarna har nog haft en härlig sommar. De verkade ha trivs väldigt bra på Håslövs hundpensionat och de verkar ha tagit hand om dem bra, Extra lekte med en rottis-hane varje dag som hon hade blivit lite förälskad i berättade dem på pensionatet. Har Extra samma smak som matte tro? 😉 Sådan matte sådan hund.. Hur som haver ska jag och Sanna hålla valpkurs nu i höst, vi är ett bra team och har samma syn på hundträning och inlärning så det känns jättebra. Kanske inte är så konstigt med tanke på att vi började träna hund tillsammans när vi var 9 år gamla? 😉

Jag genomgick ju GRK:s uppfödarutbildning i våras och för att få ett formellt bevis måste man skicka in ett papper med ”bevis” på att man bevistat en officiell utställning, officiellt jaktprov, en mentalbeskrivning samt en funktionsbeskrivning. Jag har ännu aldrig bevistat ett officiellt jaktprov eller funktionsbeskrivning. Men nu har vi möjligheten att inte bara bevista en funktionsbeskrivning utan också delta på en! Så det tror jag att vi ska göra, jag och Extra. Ni som bor här nere får jättegärna meddela mig om ni vet något jaktprov (B-prov) som ska äga rum någonstans här nere. Dessutom ska man också göra ett prov för att få det där beviset, men det gör jag när jag är klar med alla ”bevistningar” som ska göras 😉

För övrigt så övningskör jag för fullt nu med mamma, ska ju ta körkort nu i höst så vi är ute och far på vägarna hon och jag. Så: se upp! 🙂

En annan jobbig grej gällande hundarna kan jag ju lika bra ta upp nu. Jakita och Extra är alldeles galna när man är ute och går med dem. De blir alldeles galna när de får se en kanin (bägge två!!) samt när de känner lukt ifrån t.ex. mat på gatan eller kanindoft, eller till och med när de bara ser lite papper på gatan och ”tror” att det går att äta. Det blir en väldigt konkurrens mellan hundarna då den som kommer dit först får äta det. Jag blir ibland riktigt förbannad när jag är ute med dem och dem helst plötsligt drar iväg med mig.  Dessutom så är nästan Extra värre än Jakita när de kommer till mat & papper på gatan-grejen eftersom hon måste hinna före den äldre damen. Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla problemet då hundarna upptäcker de oftast före mig. Dessutom är det svårt att säga till två hundar samtidigt, och bättre blir det inte av att Jakita är som att säga nej till en vägg. Ni får gärna komma med råd och såhär, kanske har ni haft samma problem själv? Det är ju trots allt matgalna golden vi snackar om!

Ska försöka bli bättre på att uppdatera bloggen  framöver, lovar ingenting men ska försöka. Kram på er alla!

Här kommer lite bilder från vackra Kefalonia, som gottgöring för urusel uppdatering 😉

Jag och Mikaela (min stora syster)

Jag och min fina mamma

Solnedgången från vårt hotell

Mikaela, min lillebror Jonathan och jag

Vi besökte Kefalonias nationalpark, här är utsikten därifrån. Mäktigt!

Vi turistade oss

Jag och mamma

Min fina lillebror

Mamma och Jonathan i det blåa vattnet, det var precis som att simma i en swimingpool – om inte blåare! Aldrig varit med om ett så turkost vatten.

Vårt hotell

Jonathan badar i havet utanför vårt hotell, inte lika blått

Syskonen Brandell!

Älskar er!

Stranden vid vårt hotell

Där fanns berg

Vi besökte en droppstensgrotta

Mikaela och jag myste i det varma vattnet…

…och hade samtidigt en fantastisk utsikt!

En annan, jättefin strand!

Vi snorklade litegrann också, men tröttnade rätt snabbt på det eftersom det inte fanns så mycket att se – om man har något annat att jämföra med. Har ni varit i Egypten, akvariumet själv så vet  ni vad jag snackar om 😉

Mamma på stranden

Såhär minns jag Kefalonia…

Och syskonen igen 😉

Vår favoritstrand!

Jonathan och jag

Mikaela

Jag

Mikaela in action

Jag tackar min underbara moster, Cecilia, för ett minne för livet och en fantastisk resa!

/Johanna Brandell

2 tankar om “Sommaren är kort, det mesta regnar bort

  1. Vilka underbara bilder! Förstår att ni har haft en härlig sommar. Man blir rätt sugen på att resa när man ser dina bilder. Vilket vatten…..kan inte blir blåare/turkosare! 🙂
    Vad roligt att du också kommer med på funktionsbeskrivningen. Tänkte ta monsterKevin med och bara hoppas att han inte smiter iväg på andra äventyr. 😉
    Känner igen det där du beskriver om kaniner och annat jagbart. Kevin är på tå och det är att hålla full koncentration när vi är ute och går för han har ryckt iväg ett par gånger = vinst för honom. Grrrrrrr! Jag måste hålla kort koppel på honom när det dyker upp nåt intressant och det är inte lätt med flera hundar. Fritiof är ju också på hugget när det gäller jakt men har lugnat sig något på äldre dar 😉
    Lycka till med dina valpkurser så ses vi den 9:e oktober.
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s