Valpar, valpar, valpar

Nu har jag lite bloggmotivation och skriver detta inlägget helt utan tvång, utan denna uppdateringen sker bara för att jag vill! 🙂

I måndags höll jag och Sanna vår 2:a valpkurs tillsammans. Vi har 14 härliga kursare, och jag blir lika förvånade varje gång…GUD vad underbart det är. Att lära ut positiva inlärningsmetoder och från början hjälpa kursarna att uppfostra sin valp på ett bra sätt. De har så mycket frågor och är så engagerade vilket jag tycker är så otroligt jädra kul! De visar verkligen att de är engagerade i sina valpar. ÅHHH, VILKEN POSITIV ENERGI JAG FÅR! På något vänster blir jag inspirerad, jag har själv märkt att för min egen del så blir jag inspirerad till att själv träna när jag håller kurs. Jag och Sanna tränar och jobbar mycket med positiv förstärkning och försöker lära ut det till våra kursare. Vi jobbar mycket med kontakten som är den allra viktigaste för ett bra samspel mellan hund och förare och försöker förklara hur viktig den är! Jag har lärt mig mycket av egna misstag och är så glad att jag kan hjälpa andra människor att inte göra dem. Dessutom tycker jag valparna är så oerhört goa allihop, man blir ju helt förälskad! 🙂

På tal om valpar, som de flesta vet så har jag ju planer på att ta valpar på Extra. Extra fyller fyra (jädrar vad tiden har gått fort!!!!)  den 19 december och tanken är att jag ska ta valpar på henne efter att jag tagit studenten. Eftersom jag inte har en blekaste aning om när Extra löper igen vet jag inte riktigt när det blir. Kanske löper hon så att jag kan få valparna i juni eller inte förrän på hösten. Tyvärr har hon haft så oregelbundna löp så har inte en susning, men antagligen kommer hon löpa en gång innan dess. För ca 1 år sedan var jag nästan helt säker på vilken hane jag ville använda mig av men nu är jag inte lika säker längre. Mentaliteten är det viktigaste och jag vill ha ett energiknippe till Extra. Dock har jag en del krav på existören också, det ska vara en rastypisk golden med rätt mycket massa. Jag är öppen för det mesta helt enkelt!

 

2 tankar om “Valpar, valpar, valpar

  1. Lycka till med dina planer för Extra. Att välja hane är ett stort jobb så man får det man önskar och vill ha. Inte bara exteriört vacker hane utan det är ju många faktorer som ska passa. Ska bli spännande att följa dina vägar mot valp.
    Låter kul med era valpkurser och så kul att ni är två. När man är tighta och kan jobba bra ihop brukar det blir superbra. Fortsatt lycka till med dina instruktörsplaner också och era kurser.
    Vi ses väl på funktionsbeskrivningen?
    Ha det bäst
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s