Världens snyggaste golden

Jag surfar runt på nätet och försöker hitta lite godingar, men det känns lite halvt hopplöst. De flesta som faller mig i smaken är besläktade med Extra på ett eller annat sätt, eller så har de inte mentaliteten eller exteriören. Det känns som att jag måste starta upp min andra dator för att titta på mina gamla anteckningar ang. hanhundar (om de nu finns kvar), jag behöver lite inspiration! Ha ha, nu låter det som att jag ska handla nya kläder eller något…men så är inte fallet. 🙂

Jag vet om att jag har tjatat om honom förut men jag verkar aldrig kunna smälta denna hund. Jag har en väldigt lååångvarig crush i Zambo (Mycherieamour Samuel). Utan att överdriva är han den snyggaste och vackraste goldenhanen jag någonsin träffat! Precis såhär ser min dröm-golden ut utseendemässigt, det är såna här valpar jag vill avla fram. Men jag menar – hur lätt är det?! Nu är det så att jag inte kan använda Zambo till Extra, dem är ju helsyskon. Attans! Hoppas det ligger i generna, för stolt är nog både jag och Extra över snyggingen 😉

Det hade varit jättekul om ni velat berätta hur eran drömgolden ser ut eller om du, precis som jag, har en crush på någon specifik goldenindivid! Länka gärna bilder! Jag behöver inspireras och tycker det är jätteintressant att alla har så många olika synpunkter på vår underbara ras!  De är varken rätt eller fel. Kom igen nu, släng in en kommentar!!!! Gäller även er som inte är ägare till någon golden, det är lika intressant för det!

Här kommer lite bilder på mitt goldenideal… Alla bilderna på Zambo nedan är tagna av Lisa Fracke.

!

Zambo och Extra är helsyskon -men kommer från två olika kullar. Bilden nedan är tagen av Johan Lång på valpträffen i Ödeshög 2008. Från vänster på bilden syns valpis-Extra samt deras föräldrar Selene och Oscar.

/Johanna

7 tankar om “Världens snyggaste golden

 1. Förstår ditt dilemma!! Det finns hur många snygga goldenhanar som helst. Synd att du inte kan använda din drömhane till Extra 😦 men jag är säker på att du hittar vad du söker med tiden. Själv har jag ingen speciell i mitt huvud,,iallafall inte som jag kommer på just nu men att det ska vara en välkonstruerad hane med vackert ansikte, bra pigment och med en härlig mentalitet är självklart. Lycka till med ditt letande efter den perfekta partnern 🙂

  Kram

 2. Världens snyggaste är ju svårt, finns många fina. Jag själv har svårt att gå på enbart utseende. Men Casags Feodor är en favorit hos mig. Långt ifrån världens snyggaste, men en hund som verkligen tilltalar mig.

  Vad är det du är ute efter till Extra? Vad vill du ha för temperament? Vilka exteriöra egenskaper vill du ha?

  Jag själv vill ju gärna att hane och tik komplementerar varandra. Till exempel en hane med stark rygg om tiken har en sämre rygg, en hane med bra förbröst om tiken har knappt förbröst, samtidigt som det kan vara okej att ta en hane med lite högre svansföring om tiken själv aldrig höjer sin svans… o.s.v.

 3. Spännande med valpar,
  beror helt på vad för inriktning man vill köra på 😀
  för min del så har jag slutat att ”titta” på exteriören. För mig betyder allt vad dom har innan för pannbenet 😉 , arbetsattityd med massor av motor och då hälsan. Allting går hand i hand. För mig är allting viktigare med en hund som man inte behöver motivera till någonting utan har oändlig energi. Sen som Sandra skriver så ska hanen o tiken komplentera varandra fast för mig går jag hur hundarna är, inte exteriören. Tex Om jag har en väldigt mjuk tik då tar jag inte en mjuk hane.
  Jag tittar väldigt mycket på goldendata, vilka hundar som är ute på lydnadsprov, jaktprov och bruksprov. När jag hittar någon hane som är intressant så vänder jag mig till min ”mentor” och kollar upp mer om linjerna om dom har epelepsi, PRA mm. Sen går jag väldigt mycket på magkänsla, träffar hanen innan parning.

  En hane som jag är otroligt förtjust i, älskar hans hela arbetsattityd och mentalitet, en hane som jag har använt . Pappan till min senaste kull , kull 3. Raste 😀 Twix som jag behöll är allting som jag har drömt om!

  Men som sagt beror helt på vilken inriktning som du vill köra på.

  Lycka till!

 4. Det är svårt att hitta rätt hane till rätt tik men tillslut hittar man den man tror är perfekt.
  Själv är jag inte lika förtjust i golden som jag var förr. Jag är mer för brukshundar och jakthundar då jag vill ha nånting att jobba med och lite (ganska mycket) utmaning hos mina hundar och anser själv att golden är lite för lätt och kan i vissa stunder bli lite tråkig.. och det är ju min egen åsikt.

  Hos golden gillar jag dock mest jaktgolden. Gillar den smäckra hunden med mycket färg och dom är mycket roligare att jobba med då det ofta finns mer energi hos dom. Gillar även jaktgolden då jag tycker att dom känns sundare. Tycker att utställningsgolden liknar mer och mer utst.labbarna med deras (ursäkta uttrycket) feta kroppar. Sen är det ju också så att en hund med en kropp som utvecklas sent är, deras kroppar håller längre än en hund med snabbutvecklad kropp, vilket man kan se hos utställningsgolden.

  Smaken är som baken.. hoppas att du hittar en bra hane till din fina extra! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s