Avelsindex

Ni har väl inte missat detta? 

En del av informationen som finns på Golden retriever klubbens hemsida:

”Från årsskiftet 2011-2012 sjösätter Svenska kennelklubben avelsindex för fem olika hundraser varav golden retriever är en. De övriga raserna är labrador, flatcoated retriever, rottweiler och berner sennenhund. Vid ett möte med SKK i början av november informerades berörda rasklubbar om det nya dataprogram som ska ge oss hjälp och vägledning i avelsarbetet då det gäller statusen på höft- och armbågsleder på våra golden retriever.”

Klicka här för att läsa mer!

En tanke på “Avelsindex

  1. Läste det igår och det ska ju bli spännande att se hur det kommer att fungera. Det finns väl både för och nackdelar med det. Frågan är hur kul det är om man har en friröntgad men som får ett lägre avelsindex än 100 :-/

    Ha en bra dag
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s