Världens bästa sommar

BildRutinerad båthund som älskar livet på Västkusten!

Hej allihopa!

Nu är hösten officiellt här. Hur känner ni för det? Jag själv är så taggad på livet att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag har idag varit hemma i exakt två veckor, efter att ha varit borta i tio veckor. Jag har närmre bestämt varit i mitt paradis och andra hem, Fjällbacka. Tänk att det är möjligt att älska en plats så himla mycket, det är helt sjukt. Att man kan, nästintill, kvävas av ångest för att lämna en plats varje gång man ska åka därifrån. Jag har fasat för att sommaren 2012 ska ta slut, eftersom jag verkligen haft ”the time of my life”, men samtidigt ser jag fram emot vad livet har att erbjuda. Allt kan hända och jag är bokstavligt talat öppen för allt. Just nu går jag hemma och är arbetslös, men inget jag känner mig stressad över. Jag sa redan innan jag tog studenten att jag skulle vara ledig hela denna sommaren. Att jag skulle göra precis vad jag ville! Och då hamnade jag ju givetvis i Fjällis. Hur som helst så består mina dagar av fikor, powerwalks med hundarna, umgås med kompisar och fest. Många är oroliga över att dem inte har något jobb och är alldeles uppstressade, men inte jag inte. Det kommer! Ser det bara som ett litet utdraget sommarlov. Jobba ska jag göra hela livet! Men jag är 100% redo för jobb. Nu vill jag tjäna cash, kunna leva utan ”pengaproblem” och resa!

Ni kanske undrar vad jag haft för mig i 10 veckor i Fjällbacka? Att åka ut på öar och sola/bada, fiska, åka vattenskidor/ring, övernatta på öar, umgås med fantastiska vänner och släktningar, festa (en hel del, hehe), äta ute, shoppa, jaaa…detta är bara några av huvudingredienserna. Det låter inte helt fel va? Dessutom har vi inte haft katastrofalt väder i Fjällbacka, som det verkar ha varit i många delar av Sverige. Jag vet bl.a. att det har varit riktigt skitväder i Skåne denna sommaren. Tråkigt för alla er som tillbringat er semester hemma! Men stay positive, nästa sommar kanske blir kanoners 😉 Jag har i alla fall haft världens bästa sommar. Jag har fått så mycket positiv energi och umgåtts med människor som verkligen får mig att må så himla bra. Träffat mycket nya härliga människor och umgåtts mycket med mina släktingar. Har även träffat pappa och hans sambo mycket eftersom dem också tillbringade sin semester i Fjällbacka. Mina föräldrar gick isär för cirka 2 år sedan och sedan cirka ett halvår tillbaka flyttade han till Lindome, som ligger utanför Göteborg. Vi ses alltså inte lika mycket som innan, men när vi väl ses är det kvalitetstid deluxe! Helt underbart. Både jag och mina två syskon är ju så stora nu så vem vet, snart är det dags att lämna boet själv kanske 🙂

Hundarna har haft en minst lika bra sommar som sin matte, så då förstår ni kanske att dem också mått som små kungar. De har badat i havet precis varje dag i nästan tre månader, sprungit precis så mycket de vill, gått långa promenader, åkt båt, varit på många spännande öar och inte får vi glömma hur alla våra grannar mer än gärna kommer förbi och bidrar till hundarnas kvällsmat med dagens middagsrester. Hundträning har varit ett minne blått och det fanns inte en tanke på att träna hund, mer än lite konster om det räknas. Jag vet inte riktigt vart jag står just nu när det gäller hundträning. Det är så mycket som händer i livet just nu och motivationen finns inte riktigt där så jag har lagt det på hyllan för ett tag. Istället har jag skapat en god rutin i livet (ska inte säga för mycket, har endast hållt på i två veckor, hehe) och det är att powerwalka minst tre gånger i veckan på morgonen. Okej, morgon blir det inte riktigt då hundarna är sjukt anpassningsbara och dem har en sjusovare till matte 😉 Förra veckan blev det 5 powerwalks och denna har det blivit 3. Det känns faktiskt riktigt skönt och trots att jag inte har något jobb så har jag ändå skapat lite rutiner i mitt liv.

På tal om anpassningsbara hundar, jag får hela tiden så himla mycket beröm för mina hundar. Folk beundrar dem så himla mycket och det är så fantastiskt roligt att höra! I nästan hela hundarnas uppväxt har mamma gått ut med hundarna klockan sju på morgonen, nu när jag har haft hundarna med mig i Fjällbacka har det blivit andra puckar. Då sker inte morgonrundan runt 11-12. I och för sig brukar kvällsrundan bli väldigt sen men ändå. Dem är så fogliga och anpassningsbara, det är verkligen beundransvärt. Nu när jag går hemma så struntar mamma i att ta hundarna på morgonpromenaden och det är nog ett minne blått för hundarna nu. Tror det är mycket psykiskt att hundarna är inställda på att jag inte går ut med dem förrän senare. Hundarna verkar dock trivas väldigt bra med detta, de säger inte ett ljud förrän jag går upp och när vi kommer ut blir det en lång och härlig promenad. Vilket team vi är!

Oj, vad långt inlägget blev. Jag ville bara slänga upp en liten update och berätta att jag lever och mår väldigt bra! Men eftersom det var så länge sen jag skrev så kanske det är förståeligt att det blev ett långt inlägg! Känns väldigt kul och roligt att skriva här igen iallafall. Lovar att nästa uppdatering blir en bildbomb från vår fantastiska sommar. Låter det kul? Eller ni vill bara se hundbilder? Tell me!

Stor kram
/Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s