Ej godkänt kennelnamn, inget löp & en kennelkontrollant

Hej allihop!
Här går jag i väntans tider. Inget löp så långt ögat kan nå, känns riktigt drygt. Undra om det beror på att Extra är ensamhund nu för första gången? Annars har hon och Jakita bara löpt någon månad ifrån varandra. I alla fall, inte nog med att inget löp är kommet så har jag även fått tillbaka min kennelansökan. Av fyra alternativ blev inte ett enda godkänt, så nu kan jag ju lika bra dela med mig av förslagen jag skickade in.

Kennel Paulette: Ganska självklart, Extra heter Mycherieamour Paulette i stamtavlan och det är hon som kommer vara min stamtik. Inte lika självklart för FCI tydligen. Annars ett väldigt stilrent och klassiskt namn tyckte jag!
Kennel Sunshine of my Life: Efter Jakita, min första hund som hette Maple Height’s Sunshine of my Life i stamtavlan. Den hunden som förmodligen lärt mig mest i mitt liv. Dessutom har jag älskat hennes kennelnamn sen den dagen jag fick henne, tycker att det är en oerhört vacker mening. Kanske dock lite lång för ett kennelnamn?
Kennel Shadow from the past: Är det något som har sett Den otroliga vandringen? Jag har alltid älskat golden retrievern ”Shadow” från den filmen/filmerna. Och sen att mina golden kommer vara en liten skugga av den gamla/förflutna golden retrievern var ju rätt klockrent tyckte jag. Lite för långt dock kanske…
Kennel Golden precious: Detta namnet skrev jag bara ”för att” ifall inte något av de andra skulle bli godkända. Vilket jag tvivlade stort på att dem inte skulle bli, men ja..tydligen. Men inte ens mitt sista val blev godkänt. Jag har alltid tyckt att det engelska ordet ”precious” är väldigt vackert och därav namnet. Sen har väl ingen lyckats undgå Sagan om ringen heller? En precious är ju uppenbarligen väldigt, väldigt dyrbar. Därför tyckte jag även att detta namn hade en fin spegling på vad man kommer att få 🙂

Jag har börjat om på ruta ett idag, skickat in sex nya kennelnamn, om inte någon av dem blir godkända vet jag inte vad jag tar mig till. Bara att behöva vänta i en månad till på svar är jobbigt nog. En fördel med att Extra inte börjat löpa är att jag inte behöver känna någon panik över kennelnamnet ännu.

Nu till något annat: Förra fredagen hade jag Joakim, en kennelkontrollant från Svenska kennelklubben, här på besök. Ett väldigt uppskattat besök för mig som blivande uppfödare! Han var superbra, rolig och lättsam. Vi gick igenom avtal och han ”tittade” så att hundarna/hunden har det bra och inte misskötts eller liknande. Han stannade i hela tre timmar. Fråga mig inte hur tiden kunde gå så snabbt, stor tumme upp till honom som tar sig tiden! Personligen tycker jag det är riktigt, riktigt bra eftersom det finns så många djur som lever i misär och bor under fruktansvärda omständigheter.

Sådär, egentligen tänkte jag inte berätta om Extras ”fästman” förrän mitt kennelnamn blivit godkänt. Men det blir nog ändrade planer nu, hehe. Honom kommer jag nog berätta om i nästa inlägg! Håll utkik 🙂

2 tankar om “Ej godkänt kennelnamn, inget löp & en kennelkontrollant

  1. Fina kennelnamn tycker jag. Håller tummarna för att något av de du nu ansöker om går igenom. Spännande att följa dig i din planering av valpar och jag så väldigt nyfiken på vem du har i tankarna som pappa till de kommande valparna. Önskar dig all LYCKA på din väg mot dina drömmars mål!
    Kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s