Extradorable’s

Gissa om jag är glad över att äntligen ha fått mitt kennelnamn godkänt? Det där med att komma på ett kennelnamn, som man i generationer framöver kan bara stolt över, har varit svårt. Nästan så att jag har varit nära på att ge upp vid vissa tillfälle. Att hitta ett namn man verkligen gillar själv, som inte blir ”töntigt” med tiden och som är personligt har inte varit lätt. Jag har ju skrivit innan om namnen som jag skickat in som inte blivit godkända. Men efter många om och men kanske det har varit bra? För nu fick jag verkligen ett namn som jag kreativt fått sitta och komma på och som verkligen är mitt. Ett nytt ord. Ett nytt namn. Ett kennelnamn helt framtaget utan inspiration utav något annat/någon annan än mig själv. Vad jag tycker är fint. Jag har suttit med ord och bokstäver och försökt kombinera och fått ut något bra, jag har tänkt på vad jag vill att min kennelnamn ska förmedla och utstråla. Jag har varit inne mycket på att ha med ”golden” i kennelnamnet -men det har ju mer eller mindre var och varannan goldenuppfödare i sitt kennelnamn. Med handen på hjärtat förstår jag idag varför vissa uppfödare har så roliga & konstiga kennelnamn som dem har, tillslut så har man ju slut på ideer. Vad kom jag då fram till? Jo, som rubriken lyder fick jag äntligen mitt första val godkänt. Mitt kennelnamn och namnet som alltid kommer att kopplas till mig och min uppfödning är Extradorable’s. Kennel Extradorable.

Extradorable är till att börja med två sammansatta ord som för mig resulterar i den perfekta innebörden. Det första ordet är ju rätt uppenbart, extra. Min fantastiska Extra, min stamtik som verkligen är något extra. Hon får mer än gärna namnge min kennelverksamhet, för henne är jag stolt över. Och sen handlar det ju givetvis inte bara om Extra som hund -utan även det där lilla extra som jag vill att mina hundar ska ha. Dem ska helt enkelt ses som något extra av var och varannan människa. Både utseendemässigt & mentalt. Sen har vi adorable, det är ett engelskt ord som jag tycker är väldigt vackert och ett av de finaste orden jag vet. Att ha en hund som är bedårande och förtjusande, det vill vi nog alla. Men sen är det skillnad på att vilja ha en och ha en som verkligen är det. Det är vad jag vill ge mina valpköpare och det är det jag vill att dem känner att dem är. Hundar som är helt enastående! Jag vill tycka det som uppfödare och jag vill att dem ska tycka det.

Ja, nog om kennelnamnet. Jag tycker det är väldigt fint och har en liten exklusiv klang -om jag får säga det själv 😉 Idag är Extra inne på dag nr. 18 sen hon parades första gången. Så himla spännande! Många säger att om en matglad tik vägrar i vecka 3 är dem dräktiga till 99%. Har svårt att tro att Extra skulle matvägra…men vi får väl se! Om inte annat är det ju inte jättelång tid till jag kan ta ultraljud på henne.

Allt för denna gång; ha en fortsatt trevlig helg allihop!
DSC_0003

Här har vi Extra i bilen påväg upp till Rimbo för 18 dagar sedan, där hon skulle träffa sin dejt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s