1 dag gamla

Idag är valparna en dag gamla och de alla har ökat i vikt redan under det första dygnet. Det känns så himla, himla bra! Idag kan jag äntligen andas och njuta av mina små skatter. Känns som jag gått på nålar de senaste dygnen. För det mesta så tillbringar jag mina timmar i eller utanför valplådan genom att sitta och titta på dem små liven. Extra, vilken fantastisk hund hon är! Jag är så stolt över henne, min lilla extratjej. Vilken perfekt valpmamma!

Hur som helst så har jag gett valparna ”namn”. Både för att vi ska kunna veta vilken som är vilken och framför allt för att det ska bli lättare för er när jag lägger upp bilder på dem -annars blir det lite svårt för er att veta vem som är vem. Inte helt lätt alltid. Namnen är tagna ur lejonkungen (min absoluta favoritfilm som barn och lite för att jag tycker det finns en viss likhet mellan valparna och lejon, kanske är det färgen som gör det?). Hur som helst så som tidigare skrivits så blev det totalt sex valpar, men en av dem var en tikvalp som tyvärr befinner sig i hundhimmeln nu. Lilla hjärtat. Så fem helt fantastiska valpar återstår, två hanar och tre tikar. Jag är så såld på varje en utav dem. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, kan inte riktigt uttrycka mig i skrift eller ord där. De lever helt enkelt upp till kennelnamnet, för de är helt ”extradorable”!

Idag hjälpte min syster mig att ta bilder på valparna enskilt. Vill nämligen gärna ha en på varje individ redan nu trots att dem bara är en dag gamla. Enskilda ”veckobilder” på valparna kommer dyka upp på dem varje vecka. Så här kommer en bild och lite mer info om varje valp…

1 dag

Ovan har vi Kiara. En mörk, något mindre tik som hittills varit något lugnare än dem andra. En riktig sötis!

Vikt vid födsel: 426 gram. Vikt efter en levnadsdag: 489 gram.


1 dag

Ovan har vi Nala. En lite ljusare, större tik. Väldigt fin med rejält huvud. Älskar att ligga över de andra valparna eller använda dem som huvudkudde, eller varför inte mammas tass? Duger lika bra den med!

Vikt vid födsel: 477 gram. Vikt efter en levnadsdag: 504 gram


Dag 1

Ovan har vi Sarabi. Vår lilla minsting. Lite ljusare tikvalp som är helt fylld av liv. Henne hittar ni alltid puppandes på en spene, ett riktigt matvrak likt sin mor! Det är ofta henne och vår största hanvalp ”Mofasa” som vi hittar kivandes vid spenarna.

Vikt vid födsel: 325 gram. Vikt efter en levnadsdag: 373 gram.


Dag 1

Ovan har vi Simba. En mörk, något lite mindre hane som ätit upp sig en del. Helt underbar!

Vikt vid födsel: 397 gram. Vikt efter en levnadsdag: 430 gram.


1 dag

Ovan har vi den sista men absolut inte minsta (snarare största valpen i gänget) Mufasa. Dock är han mer igenkänd som ”Buddha” här hemma. En mörk, rejäl hane som är både störst och glupskast. Äter konstant och somnar för det mesta med en spene i munnen.

Vikt vid födsel: 446 gram. Vikt efter en levnadsdag: 518 gram.


Det känns ganska konstigt att man redan fått sig en uppfattning och börjat ”lära känna” valparna efter ett dygn. Vissa har visat lite större personligheter än andra och stuckit ut på ett eller annat sätt. Ska bli så kul att se dem utvecklas! Varenda en är helt bedårande. Nu är det dags för mig att bädda ner mig i sängen. Jag har sån tur. Att somna till små ”puppande” valpljud är så fridfullt. På återseende!

3 tankar om “1 dag gamla

  1. så fina av killarna gillade jag Simba som du vet gillar jag hundar med mycket pigmentering han ser ut att få det vackra valpar skall bli kul att följa dem var rädda om er och krama om fina Extra som är en duktig mamma kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s