Shadow

Varför just Mufasa? Eller ska jag kanske skriva Shadow som han kommer att kallas hos mig? Mufasa var den valp som stack ut mest ur kullen redan från födseln. När jag fick se honom i kuvösen på Malmö djursjukhus sa jag till min kära mor ”Kolla honom! Så fin han är! Eller..det är en hane va?”. Snabbt lyfte jag upp honom och kollade -visst var det en grabb. Han var både den största & mörkaste valpen, vilket såklart även tilltalade mig.

När jag var liten så älskade jag alla typer utav djurfilmer -fast främst hundfilmer. Hur många gånger jag sett 101 dalmatinerna, Air bud, Lady & Luften, Den otroliga vandringen, Som hund och katt, Lassie osv vill jag inte ens veta. Listan kan göras så lång. När jag var riktigt liten var min absoluta favoritfilm Lejonkungen, det var på den tiden då, i princip, alla barnfilmer var tecknade. Men sen började ju de här ”riktiga” filmerna komma, ”verkliga” filmer med levande hundar. Där smalt mitt hjärta något alldeles extra för Air bud-filmerna & Den otroliga vandringen (både ettan & tvåan). Jag vet om att dessa blev favoriterna just för att rasernas ras fanns med i dem. Nämligen golden retrievern. När jag var mindre sa jag alltid ”Om jag får en goldenhane, då ska han heta Shadow”. Varför undrar ni säkert? Jo, för att den vackra alldeles gyllene goldenkillen i ”Den otroliga vandringen” hette det. Idag har den drömmen gått i uppfyllelse och jag får nypa mig i armen för att försöka förstå att så många av mina drömmar som barn gått i uppfyllelse. Jag är otroligt lyckligt lottad och har en så fin familj som jämt och ständigt ställer upp för mig och finns där. Ni är allt -och lite till.

Tillbaka till Shadow; nu vet ni vart hans namn kommer ifrån. Att han sedan är mörkast i kullen och kommer bli min lilla skugga gör ju även det hela ännu bättre. Shadow är till utseendet störst, grövst och med rejäl benstomme. Bortser vi från utseende, färg och storlek sticker han ut väldigt mycket ändå. Shadow är den valpen i gänget som är mest orädd. Han är en tuff liten krabat och är faktiskt den valp som i princip varit först med allt. Alltifrån att rymma från valplådan till att utforska pipleksaker. Alltså en valp som passar mig perfekt. Nyfiken & framåt. Skulle jag bara kolla exteriört på valparna skulle jag nog behållt Simba istället då jag tror mest på honom exteriört.

Jag får många frågor varför jag väljer att behålla en hane med tanke på min nystartade kennel. Redan innan Extra parades sa jag att jag skulle vilja behålla en hane. En goldenpojk. Både för att jag aldrig haft en hane själv och sedan ska jag inte förneka att dem utseendemässigt tilltalar mig oerhört mycket. Jag menar, finns det något finare än en rejäl goldenhane? Mitt hjärta smälter. Vill jag ta en kull valpar på en utav mina uppfödda tikar kommer jag förhoppningsvis ha så god kontakt med mina valpköpare så att jag kan låna in en och använda i avel. Sen är ju såklart tanken, att om Shadow blir bra fysiskt och psykiskt, att han ska bli avelshane. Men det återstår att se. Men visst är det en fantastisk rolig tanke!

Att välja valp var på ett vis det svåraste men samtidigt det lättaste jag gjort. Tankar som ”har jag valt rätt valp” och ”borde jag kanske behålla henne/honom istället” har såklart slagit mig. Rent praktiskt är det lättare att behålla en tik tex. Men samtidigt så har det varit han från allra första början. Min efterlängtade goldenpojk. Det känns så otroligt häftigt att han är min första hund som jag fött upp själv och det har varit helt fantastiskt att få vara med honom sedan hans första dag i livet. Det ska bli så oerhört skoj att följa honom och dela mitt liv med ytterligare en guldklimp. Och jag är så nyfiken på hur vår relation kommer att bli i jämförelse med en tik, för aldrig har jag någonsin känt mig så älskad av en hund som jag gjorde med Oliver. Goldenhanen jag tränade som 9 åring. Med honom ”bevisade” jag för mina föräldrar att jag skulle klara av en hund och inte tröttna. Oliver bokstavligt talat avgudade mig, det var en så häftig känsla. Han tjöt & skrek av glädje varje gång han fick syn på mig och för honom så var jag verkligen allt.

Nu är det dags att avrunda här. Nedan ser ni en bild tagen igår på mig och min lilla goldenpojke.

IMG_8179.JPG

2 tankar om “Shadow

  1. Johanna, ni är så vackra ihop du och din guldklimp. Jag hoppas verkligen att det går bra för er. Jag är också glad att du tycker att Simba ( min guldklimp ) är vacker exteriört för min förhoppning är att han ska gå bra på utställning.
    Vi ses i morgon bitti. Ska försöka hålla mig tills ni vaknar haha

    • Tusen tack Lena! Simba är otroligt vacker och jag tror det kan gå riktigt bra för honom i ringarna om han fortsätter såhär. Han har väldigt bra förutsättningar hittills iallafall, vackra vinklar, bra stop & väldigt vackert uttryck. Jättekul att du tänkt ta några vänstervarv med busen! Det tycker jag är jätteskoj. Det gör vi! Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s