LPI Mycherieamour Paulette

För snart två veckor sedan fick vår älskade Extra somna in. Hon skulle fylla 12 år i december och har varit en frisk hund hela livet. Förutom nu i slutet då hon drabbades av en tumör. Jag är evigt tacksam för denna hund. Allt hon gett mig, alla minnen och all kärlek. Kommer sakna henne föralltid. En liten text jag skrev om min bästa vän:

”Sista gången jag tittar in i dina vackra bruna ögon. Du är fortfarande lika mycket där som du alltid varit. Det är nog det som gör mest ont. Jag tänker, hur ska livet kunna fortsätta utan dig? Jag vet att det gör det. Att du alltid finns hos oss. Att det är livets cirkel, som Mufasa sa i Lejonkungen. Men det är inte mindre smärtsamt för det. Smärtan efter dig önskar jag ingen. Du har följt mig genom livet som tonårigstjej till en vuxen kvinna. Du har fått valpar, jag har fått barn. Vi har tränat så mycket, tävlat så mycket. Jag kommer föralltid minnas din glansiga päls, den speciella doften uppe på ditt huvud och hur du alltid morrade när man slutade klappa dig. Du ville aldrig att man skulle sluta. Jag kommer aldrig glömma hur du alltid tittade mig djupt i ögonen när du tyckte något var obehagligt, sålänge jag stod kvar litade du på att det var okej. Det är nog det finaste man kan få av ett djur, tillit. Tack för att du alltid litat på mig. Du älskade att ligga framme i fören på båten medan vinden smekte din päls. Och jag älskade att se dig ligga där, antagligen för att jag älskade det så mycket själv. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, men det gör inte att du kommer tillbaka. När vi tog farväl var du så vacker. Och när du somnade in såg du fortfarande levande ut. Du har alltid varit något alldeles extra. Och jag älskar dig från botten av mitt hjärta. Tack. Tack för att du kom till mig. Tack för att jag fick ha dig i mitt liv i nästan tolv år. Med dem åren har du förgyllt mitt liv föralltid. Min trogne vän, du var så mycket mer än ”bara en hund”. Saknaden skär i mig. Jag är så glad att jag har Shadow efter dig. Varje dag kommer jag kunna titta honom i ögonen och se dig genom dem. Alla borde få uppleva en Extra i sitt liv. Ovillkorlig kärlek. Vi ses snart igen min älskade ögonsten, tills dess- hälsa vår Jakita.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s