Kenneln

Med över 15 års erfarenhet av den fantastiska rasen golden retrievern

Vem är det då som ligger bakom denna kennel? Mitt namn är Johanna Brandell. Jag och min familj bor i Vellinge, som ligger utanför Malmö. Jag fick min första hund när jag var 11 år gammal. Än idag, 26 år gammal, är jag fortfaranade en lycklig ägare till golden retrievern som jag tränar aktivt med. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör inom Svenska brukshundklubben och har genomgått både Sydskånska kennelklubbens uppfödarutbildning samt Golden retrieverklubbens uppfödarutbildning.

Mina målsättningar med uppfödningen? Jag är väldigt förtjust i den gamla typen av golden retrievern som är just golden. En hund som är frisk, pigg & alert och vill vara sin ägare till lags. Som är uppmärksam och framför allt en glad och trygg hund som trivs med sig själv. En harmonisk hund med en on/off-knapp tycker jag är a och o för att man ska kunna leva i harmoni med sin hund. Att hunden både är en god träningspartner och en trogen familjemedlem är oerhört viktigt för mig. Exteriört vill jag ha vackra hundar med mycket färg, mörka nosar, kompakta kroppar men som samtidigt rör sig utan problem i terräng.

Jag, som uppfödare, är väldigt mån om mina valpar och vill självklart att valparna ska komma till ”rätt” familjer. Jag vill även ha fortsatt kontakt med mina valpköpare i framtiden och vill alltid finnas som ett stöd vid frågor och eventuella problem. Något jag uppskattat av dig som valpköpare är att du röntgar valpen vid 12-18 månaders ålder och gärna även att du ögonlyser den. Detta anser jag väldigt viktigt då det är viktigt med friska & krya hundar, inte minst för mig som uppfödare utan även för er som hundägare.

Varför heter kenneln som den gör? Mitt kennelnamn är tillägnat min fantastiska stamtik Extra. Extra är verkligen något alldeles extra och ingen mindre än hon förtjänar och är mer lämplig för att få sätta namnet på min uppfödning. Extra adorable var namnet jag kom fram till och har gjort till mitt eget ord. Extra efter Extra (och samtidigt för att jag hoppas att alla mina kombinationer blir något alldeles extra) och adorable eftersom det förhoppningsvis blir helt bedårande valpar/hundar med det där lilla extra; vilket resulterade i Extradorable.

Hur föll jag för rasen? För mig har det aldrig varit något problem att älska djur, jag har älskat djur sedan jag föddes och det har alltid varit ett väldigt stort intresse. Det har fallit så naturligt. Mitt hundintresse började väckas på allvar när jag var ca 9 år gammal då jag och min vän Sanna bestämde oss för att börja på hundkurs. Sanna hade redan en cockerhane som hon förstås skulle ha på kursen, men jag däremot hade ingen hund. Vi började att leta efter en hund som jag kunde träna och tillslut kom jag och tänka på Oliver, en golden retriever hane som jag träffat när han var en liten valp. Efter många om och men fick jag tillslut ”låna” Oliver och gå på kurs. Sedan dess har det rullat på och jag har idag genomgått ett obeskrivligt antal kurser, så många att jag helt och hållet har tappat räkningen. Men en förklaring till att jag har gått så himla många kurser är att jag och Sanna kunde gå grundkurs efter grundkurs bara för att vi tyckte det var så himla kul att träna hund! Läger var också någonting vi åkte på varje sommar och i nuläget har jag nog varit på ett dussin hundläger med olika hundar, både inom Sveriges hundungdom och golden retrieverklubben. Oliver var en goldenhane som älskade mig från djupet av sitt hjärta och varje gång vi träffades sprullade han av glädje och hans grova goldensnack startade inom ett par sekunder. Oliver visade mig hur mycket en hund kunde älska en människa och en människa kunde älska en hund och på så sätt föll jag för den fantastiska rasen golden retrievern.

För att komma i kontakt med mig är det bara att skicka iväg ett mail till johanna.brandell@live.se

Ovan: jag tillsammans med min stamtik och min första valpkull.

Ovan: jag (gravid i åttonde månaden) tillsammans med Shadow och Extra.

Ovan: jag tillsammans med Shadow, valpen jag behöll efter Extra.

Ovan: jag tillsammans med min älskade Extra.