Extra

LPI Mycherieamour Paulette

DSC_0107 (5)

KLICKA HÄR FÖR FLER BILDER!

Namn LPI Mycherieamour Paulette
Reg.nr S14657/2008
Född 2007-12-19
Hd/Ed HD A, ED UA
Ögon UA
Lydnad LPI samt uppflyttad till lydnadsklass 3
Utställning 2:a pris, BIS-valp 3 samt BIR inofficiellt
Övrigt MH-testad samt funktionsbeskriven

Efter mycket tjat om en till hund så blev det tillslut aktuellt. Sommaren 07 så var vi grymt nära på att få hem en liten rottweiler men tyvärr gick tiken tom ur den kombinationen vi tittat på. Månaderna gick och efter många om och men så hade jag bara ögonen för golden retrievern igen. Jag hade omedvetet tappat hoppet om att hitta mitt ”goldenideal” men efter mycket surf efter kennlar på internet så hittade jag kennel Goldzack. Jag föll för deras oerhört stiliga & mörka hundar. En av hanarna jag blev väldigt förtjust i var Ringmaster Nimbus, som är Extras morfar. Tyvärr hade Goldzack lagt ner sin kennelverksamhet men rätt som det var så fick jag ett mail av Lisa (Extras pappas ägare) där hon berättade att hennes hane skulle paras med en tik uppfödd av kennel Goldzack. Jag blev väldigt intresserad & eftersom jag ”bestämt” att jag skulle få hem valpen sommaren 08 så tvekade jag en aning. Men ju mer jag fick veta, ju mer säker blev jag på att jag ville ha en valp från just den kombinationen. Den 19:e december 2007 föddes 8 valpar på kennel My Cherie Amour i Skövde. Under valparnas födsel så hade jag mail-kontakt med Lisa och när tredje valpen kom fick jag ett mail om att en liten tik kommit (eller liten och liten, hon var faktiskt den största valpen i kullen vid födseln). Vi höll tummarna för att fler tikar skulle komma så att jag skulle ha några att välja emellan men efter den första & sista tiken kom bara hanar. Jag tyckte det kändes lite tråkigt till en början eftersom jag hade velat ha några att välja emellan men när jag fick träffa min lilla Extra för första gången, när hon var 8 dagar gammal, så hade jag bara ögonen för min lilla extra-tjej. Hon var så bedårande! Det kändes så rätt.

Extra är en nyfiken, orädd, lyhörd, lättlärd & glad hund. Hon är oerhört lätt att ha att göra med och anpassar sig snabbt till nya miljöer -att gå i rulltrappar och gå genom snurrande ”glasdörrar” är en baggis för Extra, vilket underlättar väldigt mycket i livet när man är på resande fot. En hund som är väldigt trygg i sig själv i de flesta tillfälle. Extra är efter de gamla linjerna med mycket färg. Denna hund har en personlighet man inte kan annat än charmas av och sedan hon var liten har hon hittat på små hyss då hon är en riktig ögontjänare.

Namnet Extra är något jag inte ångrar en sekund, utan hon är verkligen något alldeles extra. Hon ligger mig extra varmt om hjärtat och hennes busiga tokigheter kan man inget annat än att skratta åt. Hon är så glad över att få jobba, tänka och vara till lags och hennes lättlärdhet kan man inget annat än att beundra. Detta är även en otroligt ”kjelsjuk” hund som ständigt vill att man klappar henne. Slutar man är hon snabb med att säga till genom att puffa på handen med nosen eller ge ifrån sig ett vänligt morr.

Extra är en okomplicerad hund som gärna är matte till lags, hon vill alltid göra rätt och älskar att få bekräftelse när hon gjort rätt. Då blir hon stoltare än tuppen!

Tanken med Extra har hela tiden varit att hon ska få bli min första avelstik och denna dröm kommer förhoppningsvis uppfyllas i år. En stor anledning till att jag väljer att ta en kull valpar på henne är för att jag anser att hon har både egenskaper och en exteriör som börs föras vidare till framtidens golden.

Extra har jag främst tränat och tävlat lydnad med. Där har hon fått titeln LPI och är även uppflyttad till lydnadsklass 3. Utställningen var vi som mest aktiva med när hon var valp, då blev hon BEST IN SHOW -3 och fick även ett flertal BIR-valp placeringar, dock är hon endast utställd med 2:a pris officiellt.

2 tankar om “Extra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s